National

Inca un caz de agresiune asupra angajatilor de la Spitalul Municipal

Publicat: 26 iul. 2004
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:48762;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•In ultimele saptamani, cadrele medicale de la Spitalul Municipal din Pascani au fost victime ale unor pacienti agresivi •Deocamdata, paza Spitalului nu poate fi asigurata de o firma specializata sau de catre gardienii publici

Un rrom provenit dintr-o familie de infractori din cartierul pascanean Vatra a terorizat la sfarsitul saptamanii trecute angajatii Spitalului Municipal. Incidentul s-a petrecut in noaptea de 22 spre 23 iulie, in jurul orei 2.00. Virgil Bradu, de 25 de ani, a venit la poarta spitalului incercand sa ajunga la triaj. Acesta prezenta pe fata unele zgarieturi care sangerau. Portarul de serviciu s-a opus intentiei lui Bradu, deoarece acesta din urma se afla intr-o stare avansata de ebrietate. Vazand ca nu poate trece de portar, Virgil Bradu a lasat sa se inteleaga ca pleaca acasa. La cateva zeci de metri de poarta, barbatul a escaladat un gard, dupa care a intrat direct in spital. Ajuns la triaj, Bradu a inceput sa injure si sa scuipe personalul de serviciu. Auzind scandalul, paznicul a intervenit pentru a-l potoli pe scandalagiu. Acesta a intervenit exact in momentul in care Virgil Bradu pusese mana pe un carucior cu rotile pentru a sparge un geam. Dupa aceasta incercare, tanarul a fugit spre etajul intai al cladirii. Aici a continuat scandalul, cu amenintari la adresa medicilor si a pacientilor iesiti pe holuri. In cele din urma, la fata locului a ajuns un echipaj al Politiei, care l-a imobilizat pe Virgil Bradu. „Scandalagiul a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, dupa care a fost prezentat la Parchet cu propunerea de arestare preventiva. In ciuda modului in care s-a manifestat in interiorul spitalului, procurorii au dispus cercetarea lui in stare de libertate, astfel ca am fost nevoiti sa il eliberam”, a declarat comisarul-sef Constantin Huzum, purtatorul de cuvant al Politiei Pascani.

Nici o schimbare

Scandalurile din ultima perioada de timp, ale caror victime au fost cadrele medicale ale spitalului, au constituit unul din punctele de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului de Administratie al unitatii medicale de saptamana trecuta. Conducerea spitalului a luat in discutie posibilitatile ca actualul sistem de paza sa fie inlocuit cu unul mai eficient, dar pana la sfarsitul anului nu se poate schimba nimic. „Bugetul acestei institutii nu poate fi modificat pana la sfarsitul anului, asa ca se va ramane la acelasi sistem de paza. Daca nu se vor gasi alte solutii, vom cauta unele de eficientizare a pazei pentru anul urmator”, a declarat Mircea Zuzan, presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Municipal. Data fiind imposibilitatea ca din bugetul Spitalului sa fie platita o firma specializata de paza, siguranta unitatii medicale pascanene va fi inclusa pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local programata la sfarsitul lunii. Mai multi consilieri au anuntat ca vor supune dezbaterii propunerea ca paza spitalului sa fie asigurata de gardieni, costurile urmand a fi suportate de la bugetul local.
Marius PARTENI

Adauga un comentariu