Local

Încă un deces cauzat de jarul căzut din soba. Un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma unui incendiu EXCLUSIV FOTO

Publicat: 28 oct. 2020
Încă un deces cauzat de jarul căzut din soba
Încă un deces cauzat de jarul căzut din soba

Încă un deces cauzat de jarul căzut din soba. Vorbim despre un bărbat care şi-a pierdut viaţa în urma unui incendiu produs în locuinţa din comună ieşean Moşna. Pompierii ieşeni au ajuns de urgenţă la faţa locului şi au lichidat incendiul.

În urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, pompierii s-au deplasat la 23.45 în satul moşna din comună cu acelaşi nume. După lichidarea incendiului, un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost găsit decedat în casă.

Pompierii ieşeni au constatat decesul bărbatului

Mai multe echipaje ale pompierilor din cadrul Detasamanetului 2 de Pompieri Iaşi s-au deplasat la faţa locului. Aceştia au fost anunţaţi, prin apelul unic la numărul de urgenţă 112, de faptul că în comună Moșna o casă a luat foc. La faţa locului au intervenit 3 echipaje de tip ASAS dar şi un echipaj de prima ajutor, alături de 10 pompieri. Totuşi, oamenii legii au constatat, după lichidarea incendiului, ca un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani a decedat.

Pompierii ieşeni considera, preliminar, ca drept cauză a incendiului, jarul căzut din soba. Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate ce a dus la producerea tragediei.

” ISUJ IAȘI a intervenit la ora 23.45, la un incendiu de casă, sat Moşna, com. Moşna, județul Iași, cu 3 ASAS + 1 EPA și 10 pompieri, din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași. Din nefericire, în urma incendiului a fost găsită o victimă decedată, sex masculin, aproximativ 40 ani. Cauză probabilă de producere a incendiului este jarul căzut din sobă.” menţionează autorităţile.

Al treilea deces în doar două zile

Din păcate vorbim despre al treilea deces provocat de un incendiu cauzat de jarul în soba, în doar două zile. În urmă cu ceva timp doi bătrâni şi-au găsit sfârşitul după ce, casa în care aceştia stăteau a luat foc. Incendiul a izbucnit în localtiatea ieşeana Ion Neculce iar pompierii ieşeni s-au luptat aproape 2 ore pentru lichidarea acestuia. Din păcate, după lichidarea focului, în casă au fost descoperiţi doi bătrâni în vârstă de 84 respectiv 81 de ani. Bătrânii au fost găsiţi aproape carbonizaţi în locuinţă. Pompierii vorbesc despre arsuri pe 80% din suprafaţa corporală

ISUJ IAȘI a fost apelat prin apelul unic de urgență 112, la ora 00.30, despre producerea unui incendiu în localitatea Gănești, comună Ion Neculce, jud. Iași. Au fost trimise pentru stingerea incendiului 2 autospeciale de stingere și EPA pentru acordarea primului ajutor calificat.După aproximativ 2 ore de luptă cu flăcările, din nefericire, militarii au constatat că proprietarii, 2 persoane, soț și soție, 84 și 81 ani au fost găsite decedate în locuință. A ars locuința pe o suprafață de 150 mp.
Victimele prezentau arsuri pe o suprafață a corpului de 80%.

Comentarii
  • Pompierii sting dupa ce a ars tot cu tot cu oameni si la urma „trag concluzii”. Nu este implicat nimeni in a preveni incendiile… e vorba de primarii, asistenta sociala, pompieri sau crearea unor astfel de organisme care sa supravegheze, sa vina in ajutorul unor persoane care nu stiu, nu pot sa-si ia masuri de preventie. Pompierii merg in controale, amendeaza, doar sunt inspectori. Ar trebui sa nu se numeasca Inspectoratul pentru situatii de urgenta ci o denumire si atributiuni care sa-i oblige sa aiba grija de noi.

  • 1) Autorităţile administraţiei publice locale asigură aplicarea măsurilor privind activităţile de apărare împotriva incendiilor, cuprinse în planurile de analiză şi acoperire a riscurilor, ce se întocmesc la nivelul localităţii şi judeţului.
    In planul de analiză şi acoperire a riscurilor din Mosna se facea referire la posibile incendii la anumite persoane? Sau sunt copiate de la an la an niste hartii ce nu folosesc nimanui, doar controalelor.2) Persoanele fizice şi juridice răspund, potrivit legii, de stabilirea şi aplicarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, precum şi de consecinţele producerii incendiilor.
    Doar persoanele fizice si juridice raspund. ISU doar controleaza. O noua lege pentru ISU-pompieri cu raspunderi si sanctiuni pentru lucratorii pompieri, pentru fiecare caz de incendiu! Grade, sporuri, salarii, iesit devreme la pensie. S-a creat un fel de „clasa superioara”, un fel de elita ce nu este implicata in salvarea pop ulattiei. Acolo trebuie meseriasi activi, sa-si justifice salariul.

Adauga un comentariu