Economic Local

Încă un focar de pestă porcină în judeţul Iaşi! Ce localitate este afectată

Publicat: 15 ian. 2020

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoras are un anunţ de ultima oră. Într-o postare publicată pe o reţea de o socializare, prefectul judeţului Iaşi a transmis faptul că într-o gospodărie din comună Ciorteşti a fost descoperit un focar de pesta porcină.

”Un nou focar de pestă porcină africană a apărut în județ, mai exact într-o gospodărie din Comună Ciortești. Astăzi dimineață s-a întrunit Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB), în care am aprobat planul de măsuri în vederea eradicării. La ședința CLCB a participat și primarul Comunei Ciortești, dna Alina Apostol, care a ridicat problema numărului mare de porci mistreți din zonă, situație care generează de mult timp probleme pentru locuitori.” declară Marian Grigoras.

În altă ordine de idei, Marian Grigoras că avea o întrevedere cu Garda Forestieră pentru a găsi o soluţie corespunzătoare la problema mistreţilor din localitatea mai sus menţionata:

”Având în vedere că specialiștii în domeniu au indicat de cele mai multe ori o origine silvatică a virusului pestei porcine africane, vom organiza în cursul săptămânii viitoare o întâlnire cu reprezentanții Gărzii Forestiere şi cu administratorii fondurilor de vânătoare, în contextul discutării aplicării riguroase a planurilor de măsuri emise până acum de Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor.” conchide Marian Grigoraș.loading...

Adauga un comentariu