National

Inca un fost primar retinut de DNA! Ce acuzatii ii aduce

Publicat: 21 oct. 2015
1

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus, miercuri, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Ioan Radulescu. Primar al comunei Copaceni, judetul Ilfov, la data faptelor, Ioan Radulescu este acuzat de procurori de savarsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta (doua infractiuni).

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

”In cursul lunii martie 2008, inculpatul Radulescu Ioan, in calitate de primar al comunei Copaceni, jud. Ilfov (calitate ce ii conferea de drept functia de presedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copaceni), a pretins si primit de la o persoana denuntatoare suma de 150.000 de euro (din care, ulterior, i-a restituit acestuia 10.000 de euro, in echivalent lei), urmand ca in schimb, inculpatul sa actioneze (avand in vedere atributiile sale de Presedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copaceni) si sa intervina pe langa ceilalti membri ai Comisiei, astfel incat suprafetele de teren ale unor persoane fizice ce aveau emise titluri de proprietate pe diverse suprafete de teren din comuna Copaceni, jud. Ilfov si care intentionau sa instraineze dreptul de proprietate, sa fie pozitionate una langa alta in cadrul unui plan parcelar (intocmirea acestuia fiind un atribut al Comisiei Locale de Fond Funciar Copaceni).

Ulterior, terenurile respective urmau sa fie alipite in beneficiul denuntatorului cumparator, avand ca rezultat obtinerea unei suprafete de teren mai mare, ca si tot unitar, pana la o suprafata totala de 10 – 20 de hectare de teren agricol.

In luna octombrie 2015, pe fondul discutiilor purtate cu reprezentantii persoanei denuntatoare (ce ii solicitau definitivarea lucrarii parcelare in conditiile stabilite initial sau in caz contrar restituirea „datoriei” de 140.000 de euro), inculpatul RADULESCU IOAN (in contextul in care nu mai exercita functia de primar al comunei Copaceni, jud. Ilfov) a pretins foloase constand in nerestituirea „datoriei” de 140.000 de euro, urmand ca in schimb sa intervina pe langa actualii membri ai Comisiei Locale de Fond Funciar al comunei Copaceni, in vederea definitivarii planului parcelar conform intelegerii initiale avute cu denuntatorul la nivelul lunii martie 2008”.

DNA mai arata ca inculpatului Ioan Radulescu i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, urmand sa fie prezentat la data de 22 octombrie 2015, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Adauga un comentariu