Sport

Inca un fotbalist de legenda se retrage din activitate

Publicat: 12 nov. 2013
1

Ionel Danciulescu si-a anuntat ieri, în cadrul unei conferinte de presa, retragerea din activitatea de fotbalist. Fostul atacant al „câinilor” va ramâne în cadrul clubului, urmând a ocupa functia de team-manager din iarna.

„A venit si acest moment. Nu a fost o decizie usoara, dar nici foarte grea. Am ales sa ma retrag de la Dinamo, am dorit sa joc ultimul meci pentru Dinamo. Exista viata si dupa ce te lasi de fotbal, important e ca voi ramâne în cadrul clubului si voi încerca sa o fac asa cum am facut-o ca fotbalist. Le multumesc suporterilor, fara sprijinul lor, al antrenorilor si al jucatorilor, nu as fi reusit. Derby-ul de Paste în care am învins Steaua cu 4-2 în Ghencea a fost un moment foarte frumos în cariera mea. Îmi pare rau ca nu am fost prezent în Champions League, dar poate o sa o fac din noua postura. Nu vreau sa copiez pe nimeni, voi merge pe drumul meu. Am foarte multe de învatat de la domnul Anghelache”, a spus Ionel Danciulescu în cadrul unei conferinte de presa.

214 goluri în Liga 1 a marcat Danciulescu, fiind pe locul doi în topul golgheterilor all-time în campionat dupa Dudu Georgescu, 252 de goluri.
Pe 6 octombrie 1993 debuta în Liga 1 Ionel Danciulescu, pe atunci jucator la Electroputere Craiova.
Ce a facut Danciulescu  în tricoul lui Dinamo:
A jucat în 356 de meciuri în întrecerea interna. 
A marcat 152 de goluri în prima liga.
A strâns 44 de meciuri în Cupa României si a înscris de 23 de ori.
A jucat în trei editii ale Supercupei României si a marcat un gol.
Are 41 de prezente în Cupele Europene.
A marcat de 16 ori în Cupele Europene.
A cucerit de trei ori campionatul.
A câstigat de patru ori Cupa României.
Adauga un comentariu