Actualitate

Inca un membru PSD il critica in termeni duri pe Klaus Iohannis: Este in campanie

Publicat: 22 nov. 2018
1

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Klaus Iohannis a amanat numirea in functie a celor doi ministri, Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, pentru ca este in campanie electorala si vrea sa intarzie performanta guvernului. ”Presedintele este in campanie. Presedintele nu face decat sa blocheze activitatea guvernului. Nu e nimic nou in aceasta chestiune”, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul PSD Florin Iordache.

Codrin Stefanescu reactioneaza la decizia presedintelui Klaus Iohannis: Este halucinant

El a mai spus ca daca in cazul numirilor seful statului poate avea o data observatii, in privinta demisiilor sau a revocarilor nu se poate opune.
”Demisia e o chestiune personala, iar chestiunea cu revocarea este atributul personal al primului- ministru. Ceea ce face presedintele nu e nimic nou, dar din pacate invoca 1 Decembrie si invoca unitatea, in conditiile in care nu face decat sa blocheze guvernul. Nu este atributul dumnealui sa cenzureze propunerile pe care de revocare ale primului ministru. Demonstreaza inca o data este intr-o batalie deschisa cu guvernul si cu majoritatea parlamentara. El vrea sa intarzie performanta guvernului, ceea ce este contraproductiv”, a adaugat Iordache.

El a admis ca actiunea de amanare a presedintelui nu poate fi contestata la CCR si nici nu poate fi motiv de declansare a procedurii de suspendare din functie, deoarece nu exista un document in acst sens. Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca nu va lua o decizie in ceea ce priveste cea de-a doua remaniere guvernamentala, privind portofoliile de la Transporturi si Dezvoltare, decat dupa sarbatorile Centenarului si data de 1 Decembrie.

Comentarii
Adauga un comentariu