News Flash:

Inca un proces pentru sefii CET Iasi

26 Octombrie 2010
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
• Oficialii Centralei Electrice de Termoficare au fost chemati in fata instantelor de judecata de firma care a dorit sa incheie un contract pentru procesarea de carbune la CET II Holboca • Acestia vor trebui sa raspunda in luna martie a anului viitor de ce au executat garantia de participare a firmei Obedineni Energiini Targovtsi Bucuresti • Firma cu actionariat bulgaresc spera sa-si recupereze cei 100 mii dolari executati de termocentrala ieseana

Firma care dorea sa incheie un acord de procesare a huilei cu Centrala Electrica de Termoficare (CET) Iasi SA a dat termocentrala in judecata pentru a-si recupera o garantie de 100 mii dolari. Procesul a fost deschis in luna septembrie la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, dupa ce parafarea contractului dintre Obedineni Energiini Targovtsi (OET) si termocentrala ieseana a cazut. Initial, oficialii firmei cu capital bulgaresc au solicitat suspendarea provizorie a masurii de executare silita a garantiei bancare. Magistratii au considerat, insa, cererea acestora ca fiind inadmisibila si au emis o decizie irevocabila in acest sens. Motiv pentru care bulgarii au contestat procedura de executare a garantiei depuse la Banca Transilvania. "Noi nu am contestat decat motivul pentru care ne-au executat acei bani din conturi. Stiti foarte bine cum au mers negocierile, cand am solicitat raspunsuri clare si nu le-am primit. Acum ne judecam", a declarat George Nita, directorul executiv al OET, sucursala Bucuresti.
Sefii CET Iasi SA au motivat executarea garantiei de participare prin faptul ca bulgarii nu ar fi dorit sa semneze la acel moment contractul de procesare a 150 mii tone de huila. Principalele nemultumiri au aparut atunci de la taxa de procesare a tonei de carbune, oficialii termocentralei considerand ca cei de la OET au oferit o valoare mult prea mica a acesteia. Primul termen in acest proces se va derula pe 25 martie anul viitor.
In alta ordine de idei, CET Iasi SA ar putea fi chemata in judecata si de furnizorul de carbune Unicom Holding SA. Si asta dupa ce firma care a adus in mai multe randuri carbune la Iasi a contestat modul in care s-au desfasurat negocierile la licitatia din acest an pentru achizitia a 60 mii tone de huila de catre termocentrala ieseana. "Noi am contestat acest lucru la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, care si-a declinat competenta. Exista, insa, si o sesizare depusa la Autoritatea Nationala pentru Reglementarea Achizitiilor Publice, de la care inca asteptam un raspuns. In functie de acesta vom decide ce masuri vom intreprinde impotriva celor de la CET", a declarat Radu Orzata, directorul Unicom Holding SA. In urma negocierilor purtate in luna septembrie, oficialii CET Iasi SA au ales sa incheie un contract pentru aducerea huilei la Iasi cu firma elvetiana Vitol. Si asta dupa ce Unicom Holding a oferit un pret mai mare pentru livrarea celor 60 mii tone de carbune.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

termocentrala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3541 (s) | 25 queries | Mysql time :0.236245 (s)