Local

Inca un proiect imobiliar pentru spatiul Primariei din Moara de Vant

Publicat: 31 mart. 2013
1

 

Un proiect imobiliar, care prevede realizarea, de catre municipalitate, a unui complex rezidential cu sapte blocuri cu cinci etaje in zona Moara de Vant, a fost propus Consiliului Local la finele saptamanii trecute. Consilierul local de la PP-DD, Florin Boca, le-a cerut  reprezentantilor aparatului executiv al Primariei sa analizeze posibilitatea realizarii unui proiect de locuinte ecologice.
Propunerea lui Florin Boca vizeaza infiintare a  unui ansamblu de locuinte ieftine, ecologice, construite pentru tineri, dupa un model deja implementat la Constanta. Una din noutatile pe care le-ar putea aduce acest proiect vizeaza reducerea costurilor intretineii cu peste 30%, insa doar in cazul in care se va opta pentru montarea unui sistem de panouri foto-voltaice pe acoperisurile blocurilor.
„Ansamblul ar putea cuprinde 20.000 de metri patrati de locuinte, structurati in 504 unitati locative, din care 5 procente ar putea fi alocate pentru locuinte sociale”, se arata in proiectul inaintat municipalitatii. Propunerea lui Florin Boca vizeaza, totodata, infiintarea unei noi firme subordonata municipalitatii sau infiintarea unei divizii la Citadin, care sa se ocupe de lucrarile de constructie.

 

Adauga un comentariu