International

Inca un scandal in curtea Volkswagen. In prim-plan, motoare Audi

Publicat: 08 aug. 2016
1

Audi, constructorul premium al grupului Volkswagen, a folosit trei softuri neregulamentare pe motoarele sale diesel de trei litri, spun surse citate publicatia germana Bild. Daca se va confirma, acest detaliu este unul important, deoarece grupul Volkswagen a refuzat pentru moment sa includa masinile cu motoare de trei litri in acordurile privind despagubirea soferilor.

Potrivit surselor, cele trei softuri de pe motoarele Audi faceau ca sistemul de reducere a emisiilor sa fie activ doar 22 de minute. Adica suficient de mult cat sa pacaleasca testele de poluare care de obicei dureaza 20 de minute. Audi Q7, Porsche Cayenne si Volkswagen Touareg ar fi modelele pe care au ajuns motoarele de trei litri dotate cu softurile de mascare a emisiilor reale.

Sunt masini scumpe. Eventuala lor rascumparare de la clientii care se considera pacaliti s-ar adauga efortului financiar pe care trebuie sa il suporte grupul Volkswagen in urma scandalului noxelor. Posibila factura a ajuns pana acum la 15 miliarde de dolari, iar acestea sunt doar estimari preliminare.

Adauga un comentariu