International

Inca un spital al Medicilor fara Frontiere, BOMBARDAT

Publicat: 27 oct. 2015
1

Un spital al organizatiei umanitare Medici fara Frontiere (MSF) din Yemen a fost vizat de un raid aerian al fortelor coalitiei saudite, fiind ranite mai multe persoane. Incidentul vine la trei saptamani de la bombardarea unui spital MSF in Afganistan.

Directorul unui spital coordonat de organizatia umanitara Medici fara Frontiere, localizat in nordul Yemenului, intr-o zona controlata de militiile Houthi, a anuntat marti ca institutia medicala a fost bombardata de fortele coalitiei saudite in cursul noptii de luni spre marti, fiind ranite mai multe persoane in urma atacului.

Citeste si Medici fara Frontiere: Zeci de persoane inca disparute dupa ce AMERICANII au bombardat din

O coalitie coordonata de Arabia Saudita a intervenit in razboiul civil din Yemen in luna martie in incercarea de a restaura Guvernul yemenit, inlaturat de la putere de militantii Houthi, dar numarul victimelor in randurile civililor a crescut de atunci, ceea ce a alarmat ONU si organizatiile pentru drepturile omului.

„Unitatea medicala a MSF din orasul Saada (din nordul Yemenului) a fost lovita de cateva raiduri aeriene noaptea trecuta (noaptea de luni spre marti) cu pacienti si membri ai personalului inauntrul cladirii”, au precizat reprezentanti ai MSF intr-un mesaj postat pe Twitter.

Citeste si Armata SUA, acuzata ca vrea sa elimine dovezi in cazul atacului din Kunduz

„Raidurile aeriene au dus la distrugerea intregului spital, cu tot ce se afla inauntru – instrumente si aparate medicale – si la ranirea, in grad mediu, a catorva oameni”, a declarat Ali Mughli, directorul spitalului, citat de agentia de presa yemenita Saba, coordonata de militiile Houthi, sustinute de Iran si impotriva careia lupta coalitia saudita.

Potrivit Saba, alte raiduri aeriene au lovit scoli de fete din apropiere si au distrus cateva case ale localnicilor.

Niciun purtator de cuvant al coalitiei saudite nu a comentat acuzatiile din partea MSF.





Adauga un comentariu