Eveniment-Social

Incaierari zilnice intre avocati, judecatori si pensionari pe locurile de parcare – FOTO

Publicat: 05 ian. 2015

@ Locatarii din centrul orasului s-au saturat de avocatii care le ocupa locurile de parcare din fata blocurilor, desi au la dispozitie mii de locuri in parcarea de la Palas

Criza locurilor de parcare din zona centrala nu este o noutate pentru nimeni. Una din cele mai aglomerate zone din oras din acest punct de vedere il reprezinta zona dintre Sfantul Lazar si Anastasie Panu, din spatele Judecatoriei. Pe locurile de parcare din spatele Judecatoriei se dau zilnic lupte grele. Nervii locatarilor din zona sunt intinsi la maxim, de cele mai multe ori locatarii din zona fiind nevoiti sa isi lase masinile prin oras pentru ca desi in fata blocurilor au locuri de parcare acestea sunt ocupate mai tot timpul de masinile avocatilor, clientilor acestora sau judecatorilor.

„Eu locuiesc in blocul unde a fost Restaurantul Scala. Intre blocurile din spatele judecatoriei este un rond, sa-i spun asa, unde nu sunt trasate locuri de parcare. Eu am plantat toti acei copaci de acolo acum 20 de ani. Acum noi cei care locuim acolo nu mai ajungem sa prindem un loc de parcare, e plin de avocati si de masinile lor. Nu mai spun ca sunt certuri ca la usa cortului in fiecare zi. Mi-e greu sa cred ca avocatii plini de bani nu isi permit sa duca masina in parcarea de la Palas, multi sunt insa grosi de obraz si blocheaza locatarii”, a declarat Constantin Chirica, un locatar din zona.

O clinica a inchiriat o parcare pentru a ocupa tot locurile locatarilor

Potrivit acestuia, scandalurile zilnice ii au ca motiv si pe cei de la Omini Clinic. „Aceasta clinica are rezervate cateva locuri de parcare la subsolul blocurilor 6 Martie, Muntenia, 7 Noiembrie, dar nu le ocupa niciodata si masinile lor parcheaza tot la suprafata”, sustine ieseanul. In aceste conditii, au inceput chiar si conflictele intre locatarii din zona, dupa ce asociatia de la blocul Mihail Kogalniceanu a anuntat ca a inceput demersurile pentru a amenaja o parcare de 50 de locuri in curtea interioara, cu bariera de acces pe baza de cartele pentru proprietarii de la cele sase scari. „Nici montarea barierei nu ar fi o solutie, pentru ca daca cineva inchiriaza un loc pentru noapte si ziua e liber, el nu se mai poate ocupa”, a opinat Constantin Chirica.

Oficialii primariei par ca nu vor sa deranjeze decat pe locatarii din zona, indemnandu-i sa ceara inchirierea locurilor de parcare sau ridicarea masinilor parcate abuziv in anumite zone. „Ca in toate zonele cu parcari de resedinta, singura solutie o reprezinta solicitarea scoaterii la inchiriat a acelor amplasamente. Vom verifica exact cum stau lucrurile acolo pentru a lamuri situatia”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Comentarii
  • In unele dintre parcarile din cartiere e si mai rau. Vii de la serviciu si iti gasesti locul de parcare ocupta, desi platesti pentru el. Suni la politia Comunitara si nu-ti raspunde nimeni dupa ora 4. Ai nevoie ca sa iti lasi masina UNDEVA si nu au cum deoarece celelalte locuri de parcare sunt inchiriate.

  • Mizerabilul de pseudoprimar cu gasca lui de ratati au confiscat locurile existente de parcare, la resedinta personala a fiecarui iesean platitor de taxe in oras, taxa ce permite utilizarea spatiului public pentru parcarea autoturismului proprietate personala.SINGURA SOLUTIE ATACAREA IN INSTANTA A HOTARIRII CARE ASIGURA SUME MARI DE BANI ILEGALE LA BUGETUL PRIMARIEI DE RAHAT.

  • Puneti la toate parcarile din oras aparate de taxat, intre 8-18 cu plata si dupa gratis.Pensionarii care si asa nu isi folosesc masinile sa si le ia in casa ,caci nu si-au cumparat apartamentele cu loc de parcare.Asa va avea si primaria loc de alte investitii: din parcari si din amenzile pe care le vor da celor ce au depasit timpul platit pentru parcare.

    • vezi,daca nu ti-am rupt capul când erai mic,cu kuku-n gura?.acuma faci gat si te ei de pensionari ca si cum mata care te-a ***** ar fi o centurista de 20-30 de ani!Siktir,miroane!

  • Oficialii primariei,si primarul sant incompetenti si depasiti de situatie drept dovada dupa atatea zile orasul nu a fost dezapezit ,parcarile ,pietele,talciocul este dezastru total in Iasi degeaba platim impozite si taxe taranul asta de Primar si intrega sa echipa isi bat joc de ieseni

  • ce te faci cand in fata blocului unde locuiesti ,sunt parcate masinile TAXI,iar tu nu ai unde parca,sau masinile mari de serviciu,microbuze etc.a se vedea str.Atelierului,Butnari,Vladiceni,sunt multe exemple de dat.Taximetristi unde tre sa parcheze?HmmmmDegeaba comentam noi aici,daca nu ai cei 7 ani acasa degeaba.

  • Pur si simplu, ideea aceasta de parcare de resedinta e o prostie. Creeaza doar scandal, nervi si stres tuturor, dar mai ales concesionarului.
    Ar trebui ca toate locurile de parcare din oras sa fie pe principiul primul venit, primul servit, precum pe bulevarde.

Adauga un comentariu