Actualitate

INCENDIAR: A decis sa divorteze de sotie la 81 de ani! Dupa mai bine de trei decenii de casnicie, s-a saturat! „Sotia a dat bir cu fugitii!”

Publicat: 16 sept. 2019

@ Avocata Gabriela Lupsan, din cadrul Baroului Iasi, a relatat ieri unul dintre cazurile de divort pe care le-a avut, in cadrul caruia un client de 81 de ani a solicitat instantei sa dispuna incheierea casniciei @ Asta, dupa ce mariajul a durat mai bine de 30 de ani @ Potrivit avocatei, decizia a pornit dupa ce clientul ei s-a imbolnavit si ar fi fost abandonat de nevasta

Numarul divorturilor a crescut in mod constant in ultimii ani, in judetul Iasi. Cele mai multe dintre aceste dosare ajung pe rolul instantelor. Avocata Gabriela Lupsan, prezenta luni in studioul "BZI Live", a precizat ca, de cele mai multe ori, femeile din mediul urban sunt cele care introduc astfel de actiuni, din mai multe motive. Printre aceste motive se regasesc violenta in familie, consumul de bauturi alcoolice sau gelozia.

"Din cazuistica mea, cel mai in varsta sot care a decis sa divorteze este un barbat de 81 de ani, cu o sotie mai tanara cu aproximativ 20 de ani. Casatoria dintre cei doi s-a perfectat inainte de 1989, fiind vorba despre mai bine de 30 de ani de casnicie. In cele din urma, a fost incheiat divortul in mod amiabil. De remarcat este faptul ca divortul a fost incheiat in cursul acestui an. In aceasta speta, sotul sustinea ca, in ultimii doi ani, ar fi fost parasit de sotie, desi el se afla intr-o stare precara de sanatate. Mai exact, sotia a dat bir cu fugitii! Acest fapt a si fost confirmat", a declarat Gabriela Lupsan.

Vezi si: Toti iesenii care vor sa divorteze trebuie sa stie asta! Avocatul Gabriela Lupsan, in direct la BZI!  – LIVE VIDEO

"Nici mama, nici tatal nu au dorit sa ia fetita!"

Avocatul iesean a mai afirmat ca, odata cu ultima reglementare a Codului Civil, a considerat ca avocatii specializati pe divorturi "vor muri de foame", insa lucrurile nu au stat deloc astfel. "Odata cu introducerea celor trei variante de divort, respectiv la Starea Civila, divortul la notar sau divortul la instanta, am crezut ca avocatii specializati pe astfel de spete vor muri de foame. Am crezut ca oamenii nu se vor mai adresa instantei de judecata atat de repede. Realitatea a demonstrat, insa, ca fara ambitia si orgoliile oamenilor, noi nu am mai avea divorturi pe rolul instantei. De fapt, de multe ori, orgoliile sunt cele care duc la astfel de dosare. Si ambitia de a demonstra, dorinta de a castiga. De fapt, aici nu castiga niciuna dintre parti. In fapt, justitiabilii pierd bani, pierd energie, pierd timp. Iar partile implicate uita ca, de fapt, copiii sunt cei mai afectati de aceste divorturi, chiar si mult timp dupa incheierea divortului", a adaugat avocatul iesean.

Vezi si: Dragoste cu nabadai pentru un cunoscut director din Iasi. Patru actiuni de divort cu aceeasi femeie

Gabriela Lupsan a mai mentionat ca au existat cazuri in care copilul este disputat de mama si de tata, dar si situatii (mult mai rare, ce-i drept!) in care minorul nu este dorit de niciunul dintre parinti. De asemenea, aceasta a subliniat ca ideal, in astfel de situatii, este ca minorii sa poata sta atat cu tatal, cat si cu mama, in mod egal.

"Cand sunt implicati minori in dosarele de divort, copiii sunt audiati, dar nu in mod traumatizant. Intrebarile se pliaza pe fiecare speta, iar discutia este una relativ libera. De remarcat este faptul ca, in ultimii doi-trei ani, a crescut numarul tatilor care nu doar ca solicita custodia copilului, dar o si obtin. Insa am avut si un caz care m-a frapat, in care atat reclamanta, cat si paratul nu doreau fetita de 12 ani ce rezultase din casnicie. In cele din urma, am apelat la bunica materna, care a preluat fetita, iar parintii au fost obligati sa achite o pensie de intretinere lunara. Reclamanta si paratul au spus ca nu vor sa preia fetita, deoarece sunt angrenati in alte relatii, iar partenerii nu doresc acest lucru", a mai spus avocatul iesean.loading...

Adauga un comentariu