Eveniment-Social

INCENDIAR! DNA a intrat deja pe fir! Bani negri la Aeroportul Iasi pentru campania electorala a PNL!?

Publicat: 02 iun. 2016
1
Probleme mari pentru liberalul Marius Bodea, chiar inaintea alegerilor pentru functia de primar al municipiului Iasi. Institutia pe care o conduce, Aeroportul, este suspectata ca face evaziune fiscala pe fata. Iata ca s-a ajuns pana intr-acolo incat sefii acestei institutii isi pot lua linistiti banii platiti de ieseni ca taxa, fara sa raspunda cumva in fata legii. Aeroportul International Iasi este tranzitat zilnic de sute de masini. O buna parte din autoturisme sunt lasate in perimetrul parcarii de la aeroport, iar oamenii sunt nevoiti sa plateasca o taxa aferenta pentru stationarea masinii. Numai ca, oamenii nu mai primesc inapoi niciun fel de chitanta care sa ateste faptul ca si-au parcat masina acolo. Chiar daca este vorba de un aparat care nu emite bon fiscal, situatia este aberanta. Mai ales ca, zilnic, aerogara incaseaza sume frumoase de bani de pe urma celor care parcheaza. A patit asta si un afacerist dintr-un judet vecin, care s-a trezit cu surpriza ca nu isi poate deconta stationarea autoturismului de serviciu, din cauza ca parcometrul de la aeroport nu i-a eliberat vreun bon in acest sens.
„Am fost zilele trecute pana la Bucuresti de la Botosani in interes de serviciu. Mi-am lasat masina in parcarea de la aeroport. Toate bune si frumoase. Cand am revenit la Iasi si am achitat la parcometru taxa de stationare am asteptat sa mi se emita un bon, ceva. Nu s-a intamplat asta. Eu ma refer aici la faptul ca sunt nevoit sa decontez acel bon si nu de altceva. Iar in cazul meu sunt atatia soferi care zilnic trebuie sa deconteze bonurile legate de parcare. Cand am plecat am primit un bon cu cod de bare pe care trebuia sa-l pastrez. Cand m-am intors in Iasi sa recuperez masina am achitat o suma considerabila si am vrut sa apas butonul pentru chitanta. De unde chitanta? Asta nu inseamna evaziune? Am intrebat oamenii de acolo si mi-au spus ca asa e conceput aparatul”, a spus persoana respectiva. Daca luam ca exemplu o firma de curierat care poate face si trei-patru drumuri pe zi la aeroport, iar soferul este nevoit sa stea mai mult de 30 de minute de fiecare data, atunci la fiecare oprire acesta ar plati cel putin 3 lei. Asta inseamna 12 lei pe zi numai de la un sofer. Cum fluxul de calatori este mare, in perimetrul aerogarii sunt zeci de masini. Iar sumele colectate de parcometre zilnic sunt astfel uriase. Insa, bonurile eliberate lipsesc cu desavarsire. Astfel, nimeni nu reuseste sa vada exact cati bani se strang de pe urma acestor aparate.   
Masura aberanta
Firma care a livrat parcometrele de la aeroport este Equinsa Parking din Madrid, Spania. In acest fel, aerogara plateste o suma aparte catre bugetul de stat, suma fixa. Banii ajung apoi la firma care a montat aceste aparate. Aici apare insa o intrebare? Exista o intelegere intre Marius Bodea si societatea respectiva? Cum pot fi calculati banii adunati din parcari de altcineva decat Marius Bodea si oamenii lui? In mod normal, atunci cand au facut licitatia, cei de la aeroport puteau sa treaca in caietul de sarcini prevederea ca aparatul respectiv trebuie sa dea chitanta. Asta dovedeste rea vointa din partea sefilor de la aeroportul iesean. Sa fie vorba de bani care intra in campania electorala a lui Marius Bodea pentru primarie? De altfel, si membrii Consiliului de Administratie de la Aeroport s-au plans ca nu au acces la modul in care Marius Bodea dispune de bugetul aerogarii.
„La sedintele de CA se prezinta documente, rapoarte care nu pot fi combatute. In schimb, partea de licitatii, noi nu avem acces la ele. Chiar daca uneori am cerut diferite date sau documente despre anumite achizitii care mi s-au parut ca nu sunt in regula. Nu ne-au fost puse aceste documente la dispozitie, dar sunt convins ca daca sunt probleme, institutiile statului isi vor face treaba. Noi aprobam bugetele pe fiecare an, dar nu avem acces la modul cum sunt cheltuiti banii, ca sa stim daca acolo se fac sau nu ilegalitati. Cand i-am cerut acces la aceste date, domnul Bodea mi-a raspuns ca pot veni sa le consult la sediul Aeroportului, dar nu ne da copii dupa documente”, a declarat Marius Ostaficiuc, membru in Consiliul de Administratie al Aeroportului. 
Nu este pentru prima data cand iesenii reclama situatia aberanta petrecuta la aerogara condusa de liberalul Marius Bodea. La inceputul anului, in plina iarna, zeci de pasageri au fost nevoiti sa astepte intr-un ger cumplit ca sa poata achita o simpla taxa. Iesenii care au venit cu autoturismele la aerogara s-au trezit cu masinile blocate, pentru ca nu aveau cum sa achite taxa de parcare in zona. Aparatele s-au defectat instant, iar oamenii nu mai aveau cum sa intre sau sa iasa din incinta aerogarii. Culmea, oamenii s-au pus la rand pentru a putea plati, insa si aici s-a creat o busculada de nedescris. Nici atunci, Marius Bodea nu a luat vreo masura. Acum insa cere votul iesenilor, adica a acelor oameni pe care i-a umilit de atatea ori la Aeroportul pe care-l conduce. Pana atunci insa este de asteptat ca organele de ancheta, procuorii DNA sa cerceteze modul in care este finantata campania electorala a liberalilor ieseni.
Comentarii
  • Tarani (bzi) asta se intempla oriunde. Palas Iasi va spune ceva? Sau cand e vorba de Dascalu si Chirica positia viastra e de 90 de grade….. Bodea primar si voi acasa!!!!

Adauga un comentariu