Actualitate

INCENDIAR! Ramasa singura acasa, sotia lui Relu Fenechiu n-a mai rezistat deloc! Acum totul este clar!

Publicat: 17 sept. 2015
1

@ Sotia lui Relu Fenechiu a ramas singura acasa si a fost nevoita sa faca lucruri la care nu se astepta @ In urma cu cateva luni, poza intr-o femeie invingatoare @ Acum, lucrurile s-au schimbat radical si s-a vazut intr-o situatie delicata @ Judecatorii au trimis deja adresa la Finante pentru a stabili valoarea casei in care locuieste @ Procesul in care contesta executarea silita a fost reluat si ar putea ramane pe drumuri in orice moment

Mariana Fenechiu, sotia fostului ministru al Transporturilor, a reusit sa obtina o victorie de moment impotriva executorului judecatoresc care dorea sa recupereze prejudiciul din dosarul Transformatorul, insa acum situatia a luat o alta intorsatura. In luna mai 2015, aceasta a reusit sa-i convinga pe judecatori ca trebuie sa fie suspendata executarea silita pentru ca nu a fost efectuat partajul. Acea decizie a judecatorilor a reprezentat o victorie neasteptata pentru familia Fenechiu.

Numai ca, in timpul verii, situatia juridica a bunurilor care sunt supuse executarii s-a schimbat. Astfel, in urma cu cateva zile, procesul in care Mariana Fenechiu a contestat executarea silita a fost reluat la Judecatoria Iasi. Pentru a putea stabili taxa de timbru pe care ar trebui sa o plateasca Mariana Fenechiu, judecatorii au trimis adresa la Directia Finante Publice Locale Iasi. Este vorba de valoarea impozabila a casei si a terenului in care locuieste sotia si copilul fostului demnitar. In acest dosar, Mariana Fenechiu a pozat intr-o sotie si mama indurerata, ramasa singura acasa dupa intrarea in puscarie a sotului sau. Aceasta le-a cerut judecatorilor acordarea unui ajutor public judiciar pentru a putea sustine cheltuielile procesului, insa aceasta cerere a fost respinsa.

Daniela Mariana Fenechiu este cea de-a doua sotie a lui Relu Fenechiu. Aceasta era cantareata de muzica populara si jurista la Primaria Abrud atunci cand l-a cunoscut pe fostul Ministru al Transporturilor. Cei doi s-au casatorit in 2007, la Castelul Schloss din Viena, o bijuterie arhitectonica recunoscuta in toata lumea. Dupa ce Fenechiu a ajuns in spatele gratiilor, Mariana a fost nevoita sa faca fata de una singura la toate problemele si grijile vietii. Cel mai grav lucru este ca i-au venit executorii pe cap pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Transformatorul, dosarul de coruptie in care Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare. Servicii Energetice Moldova, partea pagubita in acest dosar, trebuie sa recupereze suma de 58 miliarde lei vechi de la cei sase acuzati din acest dosar. Pentru ca Relu Fenechiu pare cel mai solvabil dintre acuzati, mare parte din bani vor fi recuperati de la el. Acum, sotia lui Fenechiu locuieste intr-o casa pe Aleea Teilor nr. 1. Aceasta a contestat toate actele executorilor judecatoresti, pe motiv ca se incearca scoaterea la vanzare a unor case si terenuri care au fost dobandite in timpul casatoriei dintre cei doi.

Sotia vrea casa, desi era construita inainte de casatorie

In cererile depuse pe rolul instantelor de judecata, Mariana Fenechiu sustine ca trebuie sa-i fie recunoscut un drept de 50 la suta din valoarea bunurilor mobile si imobile scoase la vanzare, pentru ca sunt dobandite dupa ce s-a casatorit cu Relu. Aceasta a invocat in fata judecatorilor ca nu mai are venituri pentru a-si sustine familia dupa ce sotul sau a intrat la puscarie. In urma relatiei cu fostul ministru a rezultat un copil care are acum sase ani.

„Pe terenul din Aleea Teilor exista o locuinta de 343 mp si acea casa ar trebui sa-mi revina mie, deoarece am în întretinere un minor de 6 ani si nu detin alt spatiu locativ. Valoarea imobilului respectiv este de 800.000 de lei”, a declarat Mariana. In ceea ce priveste un alt teren de 2.000 mp din aceeasi zona, tot de pe Aleea Teilor, sotia lui Fenechiu sustine ca acolo au fost construite mai multe cladiri pentru petrecerea timpului liber, tot in timpul casatoriei. Valoarea acestor constructii pentru loisir, hobby-uri si sport este de 100.000 lei. Jumatate din aceasta suma trebuie sa-i revina ei. Peste toate acestea, Mariana Fenechiu vrea ca si autoturismul marca BMW X6 sa fie impartit in mod corect. Valoarea lui este de 30.000 euro si vrea ca Relu Fenechiu sa-i plateasca o suma care sa echivaleze cu jumatate din valoarea mentionata. De asemenea, sotia lui Fenechiu este foarte nemultumita ca i-a fost instituita poprire pe conturi. In acest context, a sustinut ca nu mai are bani sa-si intretina copilul de 6 ani si nu-l mai poate sprijini la facultate pe celalalt baiat din prima casatorie a lui Relu Fenechiu. Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 8 octombrie 2015.

Comentarii
Adauga un comentariu