Actualitate

INCENDIAR! Un cartier intreg din Iasi a fost scos la vanzare pe o suma record. Iata cine este proprietarul

Publicat: 12 aug. 2015
1

@ Aceasta este cea mai mare si totodata cea mai scumpa proprietate scoasa vreodata la vanzare in municipiul Iasi @ Un intreg cartier rezidential, cu apartamente de lux, este oferit de proprietar la un pret fabulos de cateva milioane de euro @ Pretul, considerat prea mare la inceput, a scazut vertiginos pentru zecile de locuinte si terenul intins aflat la marginea orasului

Dream Village„, cartierul care ar fi trebuit sa devina cel mai mare proiect imobiliar din Iasi, a fost scos la vanzare. Pretul cerut pe noul complex rezidential este unul fabulos, acesta fiind stabilit la pragul fix de 6.830.450 euro. Proprietarii complexului de blocuri sunt grecii de la Marfin Bank, care au decis vanzarea imobilelor si a terenului din capat Pacurari din cauza problemelor financiare. Complexul rezidential este format din 5 blocuri (P + 11E), din care Marfin Bank vinde 117 apartamente, 26 de locuri de parcare si 114 boxe aflate la subsolul blocurilor. Pe langa asta, la cei peste 6 milioane de euro se cumpara si terenul din capat Pacurari. „Langa blocuri exista o parcela de teren in suprafata de 18.251 mp, aflata in proprietatea bancii, unde poate fi continuat proiectul rezidential”, au precizat reprezentantii unei agentii imobiliare.

Citeste si: Ce le-a mai tras-o acest bogatas sefilor din Primaria Iasi. Acum isi smulg parul din cap – FOTO

Ansamblul „Dream Village” se dezvolta pe o suprafata totala de 25.891 mp si este situat în zona Pacurari, la periferia orasului, fiind in urma cu 5-7 ani printre cele mai cautate zone. In urma cu aproape o jumatate de an, cartierul a fost scos la vanzare la un pret de circa 10 milioane de euro, insa lipsa clientilor i-a convins pe proprietari sa scada pretul cu aproape 3 milioane de euro.

Esecul celui mai ambitios proiect imobiliar

Dream Village a fost conceput ca cel mai mare complex rezidential de locuinte din zona Iasului. Conform reprezentantilor Marfin Bank, dezvoltatorul pregatea un imens cartier de 15 blocuri cu 11 etaje, construirea unui supermarket, a unei gradinite, si chiar a unui pasaj subteran pe sub linia ferata.

Citeste si: Un cartier iesean de lux este scufundat in noroi – FOTO

In anul 2007, grecii de la Egnatia Bank (care avea sa devina mai tarziu Marfin Egnatia Bank) au inceput finantarea proiectului rezidential a carui dezvoltator era la acea vreme compania Hatzlacha, cu capital israelian. Initial, acest grandios proiect includea construirea a nu mai putin de 15 blocuri desfasurate pe aproape 25 mii metri patrati, iar pentru asta s-a preconizat o investitie de 33 milioane euro. Proiectul a fost finantat pe etape, iar la scurta vreme, dupa un credit de 5 milioane euro, care a asigurat achizitionarea terenului si constructia primelor trei blocuri, a urmat si criza economica. Primele locuinte au fost date in folosinta in anul 2008, fiind vorba despre 3 blocuri a cate 55 de apartamente care au fost cumparate treptat, dar si inchiriate in mare parte.

Problemele locuitorilor din „Orasul Viselor”

Iesenii care au ales sa se mute aici au platit pentru apartamentele cu o camera preturi incepand cu 39.500 euro, cele cu doua camere la 59.500 de euro, iar cele cu trei camere la 74.500 de euro. Locuitorii cartierului rezidential situat pe strada Pacurari, ce are accesul pe strada Luca Arbore, au de infruntat inundatiile si gropile care ies la iveala odata cu topirea zapezii sau o ploaie mai abundenta. In urma cu cativa ani, pe strada Luca Arbore, ApaVital a fost nevoita chiar sa execute o serie de lucrari pentru reconstruirea sistemului de canalizare, insa problemele nu au fost rezolvate. Unul dintre blocurile cartierului rezidential a ramas chiar timp de trei zile fara energie electrica pe casa scarii si, implicit, fara liftul care sa ii urce pana la etajul 11 al blocului. Din aceasta cauza nu au beneficiat nici de apa calda sau incalzire, de la centrala blocului. In ultimele sase luni, locuitorii de aici s-au confruntat cu numeroase inundatii, cu lipsa iluminatului pe casa scarii sau chiar cu intreruperea apei pe motiv de neplata a facturilor din partea proprietarului.

Comentarii
Adauga un comentariu