Local

Incendiatorul din Miroslava a fost trimis in fata instantei

Publicat: 07 ian. 2000

•Un unchi a turnat diluant peste nepot si i-a dat foc

Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi a decis trimiterea in judecata a lui Constantin Florea, cel care, in luna iulie a anului trecut, i-a dat foc, din gelozie, nepotului sau. Pe 17 iulie, Vasile Brasoveanu s-a dus sa-si viziteze unchiul, pe Constantin Florea, la Miroslava. De bucuria revederii, a consumat impreuna cu acesta si cu matusa sa, Emilia Florea, o sticla de vodca. Apoi, Brasoveanu a plecat cu Emilia Florea intr-o padure din imediata apropiere a comunei, sa-si vada si verisoarele, Nicoleta si Mihaela, care se aflau acolo cu o vecina, Mihaela Avadanei.

Dupa ce s-au intalnit, timp de trei ore, Brasoveanu a baut cu matusa sa vodca, dupa care s-au decis sa se intoarca acasa. Fetele plecasera mai devreme. La un moment dat, cand Emilia Florea si Vasile Brasoveanu traversau un lan de porumb, pe o carare le-a iesit in fata Constantin Florea, aflat in stare de ebrietate. Fara sa spuna un cuvant, acesta i-a stropit pe cei doi cu diluant si, cu sange rece, i-a dat foc cu o bricheta nepotului sau, dupa care a fugit. Brasoveanu a inceput sa arda ca o torta, in partea superioara a corpului si, urland de durere, s-a prabusit.

A avut noroc de matusa sa, care s-a dezmeticit repede si a stins flacarile care-i cuprindeau corpul. Nepotul a fost transportat in mare graba la Spitalul Clinic de Urgente, unde i-a fost acordat ajutorul necesar. El a necesitat pentru vindecare 55 de zile de ingrijiri medicale. Pe parcursul anchetei, Constantin Florea a declarat ca gelozia l-a determinat sa-i incendieze pe cei doi, dar ca nu a avut curajul sa-i dea foc si nevestei. Rechizitoriul formulat de Parchet mentioneaza ca, in acest caz, este vorba de „tentativa de omor deosebit de grav”, prin cruzime.

Florea a fost arestat preventiv si va fi trimis astfel in fata instantei de judecata. Tinand cont de faptul ca mijloacele utilizate in actiunea sa constituie circumstante agravante, pedeapsa sa, care poate fi cuprinsa intre 10 si 20 de ani, va tinde spre maximum.loading...

Adauga un comentariu