Eveniment-Social

Incendii si inundatii in comuna Tomesti – FOTO, VIDEO

Publicat: 23 aug. 2012

@ Din fericire este vorba despre o serie de simulari si exercitii efectuate de Serviciul de Situatii de Urgenta din cadrul primariei Tomesti @ Pentru a testa vigilenta angajatilor Primariei Tomesti, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a simulat un incendiu la un centru de zi pentru copii si inundarea unor case in satul Chicerea

Alarma, incendii, case inundate si drumuri blocate in comuna Tomesti, in urma unei furtuni. Din fericire a fost vorba despre o serie de exercitii pe care angajatii Serviciului de Situatii de Urgenta de la Primaria Tomesti au fost nevoiti sa le faca, in acest fel fiindu-le testata vigilenta si viteza de reactie in caz de necesitate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Astfel de evaluari au loc la fiecare primarie o data la trei ani. Testele pe care au trebuit sa le treaca angajatii Primariei Tomesti au fost: eliberarea rapida a unui drum blocat de copaci, evacuarea apei si a cetatenilor din niste locuinte inundate, precum si stingerea unui incendiu care ar fi izbucnit la centrul de zi pentru copii. S-a presupus ca s-a ajuns in aceste situatii care au necesitat interventia echipajelor de urgenta in urma unei furtuni. „Pompierii” de la Tomesti au trecut testul cu brio. „Serviciul pentru Situatii de Urgenta de la Primaria Tomesti a primit astazi un calificativ bun. Sunt convins ca peste trei ani va primi calificativul «foarte bine» deoarece aici la Primaria Tomesti este o echipa bine instruita care se perfectioneaza continuu. Pentru testare am simulat un incendiu, inundarea unor case si blocarea unui drum ca urmare a unei furtuni”, a spus sublocotenentul Tudor Simionescu, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.
De altfel, s-a putut constata cu aceasta ocazie ca Primaria Tomesti sta bine la capitolul dotari pentru interventiile in aceste situatii. „Suntem dotati cu o masina de teren ARO, un ATV si o autoutilitara care ne sunt foarte utile. Iarna trecuta, de exemplu, cu ajutorul ATV-ului am dus lemne de foc si hrana la niste batrani care locuiau in niste case izolate din comuna. Ne lipseste o masina de stins incendii pe care deocamdata nu o avem deoarece nu avem bani. Chiar daca am avea fonduri sa cumparam masina ne mai trebuie fonduri sa angajam opt salariati, soferi si pompieri. Avem costume de protectie, masti. Am incheiat contracte cu trei societati comerciale care ne asigura cazarea si utilaje in caz de necesitate”, a declarat Stefan Timofte, primarul comunei Tomesti.

Comentarii
  • Un primar care se implica in toate problemele cumunei.Felicitari si jos palaria in fate lui.Poate fi un bun exemplu pentru multi primari dar si pentru multi politicieni.

  • sunt consilier in cl tomesti la primul mandat si vreau sa spun ca intradevar timofte e pe pozitie din toate punctele de vedere.am vazut si eu cu cate probleme se confrunta o primarie,un primar si un comnsiliu local.sunt multe probleme ,iar timofte reuseste sa faca fata.

  • In Tomesti sau facut foarte multe lucruri frumoase si utile.Pacat ca lumea este indiferenta si mizerabila si nu pastreaza.Nimeni nu se mai implica sa faca curat in jurul blocului sau sa ia o hartie de jos.Astepta toti sa li se puna totul pe tava

    • Este un mare nesimtit ……..nu pune piatra ca este considerat drum privat…..si el nu mai poate de bine…are bmw x5,audi s6 iar sotia un audi a6…….. unde-i dreptatea…la primarie figureaza ca drumul este asfaltat….este vorba de drumul care se afla fata in fata cu sectia de politie….drumul care vireaza la dreapta imediat dupa farmacie…….pentru aia mai marii..mai faceti controale in actele primariei….ca cica este asfaltat….Unde este asfaltul..? in buzunarul sau….nu?

Adauga un comentariu