International

Incendiile din Grecia, provocate de neglijenta, dar exista si date legate de foc pus deliberat

Publicat: 28 iul. 2018
1

Incendiile din Grecia, soldate cu moartea a 87 de persoane, au fost provocate de neglijenta, dupa ce cel mai probabil un locuitor din zona a vrut sa dea foc unor crengi, dar in doua puncte este vorba si despre foc pus deliberat, conform unui raport al Departamntului de pompieri, citat de ekathimerini.com.

Exista un "element serios" care poate arata ca "acte criminale" sunt la originea incendiului devastator care a avut loc luni la est de Atena, a afimat joi ministrul adjunct pentru protectia cetateanului, Nikos Toskas, citat de AFP.

"Pentru focul care a inceput pe muntele Penteli" si s-a propagat la Mati, oras unde se afla marea majoritate a celor 82 de victime, "ne punem numeroase intrebari si nu va ascund ca un element serios ne-a determinat sa deschidem o ancheta", a declarat Nikos Toskas in cursul unei conferinte de presa organizate in comun, la Atena, cu purtatorul de cuvant al guvernului, Dimitris Tzanakopoulos, si comandantii pompierilor si politiei.

Incendiul a izbucnit luni, la ora locala 16:57 (13:57 GMT) si s-a propagat rapid la Mati, o asezare aflata la mai putin de 30 de kilometri est de Atena si una dintre zonele populare printre turistii locali, inclusiv printre pensionari.

Cel putin 187 de persoane au fost ranite in incendiu, printre acestea numarandu-se 22 de copii. Toti au fost identificati, potrivit autoritatilor.

Potrivit evaluarii initiale, peste 500 de locuinte din zona vasta afectata de flacari au suferit pagube, majoritatea fiind complet distruse.

Adauga un comentariu