Curiozitati

Incendiile din Grecia, puse intentionat. Ipoteza guvernului de la Atena

Publicat: 27 iul. 2018
9

Incendiile devastatoare din Grecia care au ucis cel putin 82 de oameni si ranit sute au fost puse intentionat, au declarat autoritatile. Conform ministrului pentru protectia cetatenilor, Nikos Toskas, imaginile din satelit si analiza solului arata ca focurile au fost puse de o mana criminala.

Numarul mortilor a crescut joi la 82 de oameni dupa ce incendiile au distrus zona de coasta de la est de Atena. Imaginile arata orase intregi distruse de cele mai puternice incendii din ultimele decenii. Supravietuitorii isi cauta rudele si prietenii la morgile din capitala Greciei, insa medicii legisti le cer sa vina cu probe AND intrucat cadavrele sunt carbonizate si greu de identificat, conform metro.co.uk. 

Focul a pornit langa Rafina, o statiune populara printre atenieni. El s-a extins si a distrus complet orasul Mati. Sute de oameni au fugit pe plaje, iar multi s-au aruncat in mare pentru a scapa de flacari si fum. 

Locuitorii orasului Mati sunt furiosi pe autoritati, pentru ca, spun ei, nu exista rute de iesire din oras care i-ar fi salvat pe morti de flacari. 

Adauga un comentariu