Local

Incendiu devastator într-o localitate din Iași. O casă a luat foc complet

Publicat: 11 dec. 2019

Un incendiu produs la o casă din localitatea Voinești a pus pe jar pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași. Locuința a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui coș de fum. Toate materialele textile din casă s-au aprins instantaneu

În ultimele două zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați să intervină în mai multe situații. Angajații Inspectoratului au intervenit în unele localități ieșene atât la stingerea incendiilor, cât și în cadrul altor intervenții.

„În data de 9 noiembrie 2019, ora 18:06, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Voinești. Au ars aproximativ 50 de metri pătrați de acoperiș din lemn și învelitoare din tablă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile. În data de 10 noiembrie 2019, ora 4:44, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Zmeu, comuna Lungani. Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars aproximativ 40 de metri pătrați de acoperiș din lemn și învelitoare din plăci de azbociment. Au mai ars și 100 de kilograme coceni de porumb și o ușă din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

Intervenții în județ

Pompierii ieșeni au fost solicitați să intervină și la alte misiuni.

„În data de 9 decemebrie 2019, ora 9:04, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe Șoseaua Bucium. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs între două autoturisme, fără victime. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pe strada Vasile Lupu, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în apartament, din nefericire, proprietarul a fost găsit decedat. Și cei de la Punctul de Lucru Hârlău au intervenit pe strada Mușatini, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în apartament, proprietara a fost găsită căzută în dormitor, conștientă. Aceasta a fost evaluată medical și transportată la spital de către echipajul de prim-ajutor”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit la 35 de cazuri medicale.loading...

Adauga un comentariu