Actualitate

Incendiu la Colegiul de Arta „Octav Bancila”

Publicat: 26 mart. 2008
1

 Astazi, in jurul orei 15.40, un incendiu a izbucnit la Colegiul de Arta „Octav Bancila”. Cinci copii au fost intoxicati cu monoxid de carbon, dar au primit ajutor la fata locului. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi, focul a fost produs de un resou uitat in priza in cabinetul directoarei.

Comentarii
 • stiu si eu de incendiu. am fost de fata. sunt o eleva a acelui liceu. probabil ca cei cinci copii intoxicati cu monoxid de carbon au fost colegii mei de la cealalta clasa de arte plastice. in timpul orei de romana se tot auzeau geamuri sparte si copii tipand… si apoi toti ne-am uitat pe geam… copiii ieseau in acel timp din corpul millo unde avuse loc incendiul. in timpul acela, colegii mei de la clasa D aveau istoria artei. unii dintre ei aveau astm…unul din ei s-a taiat la mana, unul a sarit de la etajul unu pentru ca nu aduse la timp scara si saltelele, alta lesinase…dupa ce am iesit si au venit ambulantele i-am vazut negri de fum, speriati si tremurau de mama focului. auzisem si ceva de faptul ca o fata ramase incuiata intr-o baie…apoi l-am vazut pe directorul adjunct, directoare…. a fost pur si simplu un mare HAOS. si culmea culmelor, nici bine nu se terminase focul si uite ca vine o masina cu termopane… iar dupa ce aproape toti plecase, uite ca vin si ziaristii… altceva nu stiu ce sa spun… toti stiam ca avuse loc incendiul din cauza unui scurt circuit la calculatorul directoarei. sper ca nimeni sa nu fi patit nimic.

 • Pai nu? Sa raceasca d-na directoare ? Sa ramana cumva scoala nemanageriata ? Asa ceva nici gand! Ca a luat putin foc , ce-i o drama? A ars ea chiar si cetatea eterna si nu s-a mai daramat lumea , dar o biata scoala?

 • am fost prima care am vazut ce sa intamplat pentru k eram afara in curtea scolii…socant..fum din toate clasele…

  doamna pedagog si inca un domn au venith in strigate „foc foc chemati pompierii salvarea…tot”

  Corpul Millo care acum 2`3 ani a fost renovat a loat foc din cauza unui scurt circuit provocat in cabinetul Directorului..

  au fost evacuati elevii din clasele mici dupa care au iesit si o parte din cei mari..
  5 elevi care au ramas la etajul 1 au iesit pe geam..coborand pe teava in care curge ploaia…din care o fata a ramas fiindui frica sa coboare..isi facea vant cu un caiet dupa care a lesinat..cand a fost evacuata de pompieri era toata afumata hainele arse arata infricosator…

  Scene cu adevarat socante…

 • poate cu ocazia incendiului se mai face ceva si-n scoala asta … poate se face si`o toaleta .. cu usi care se inchid..etc ( sa speram ) cred ca de cand a fost construita scoala numai in cabinetul directoarei s-a renovat si la cancelarie.. in rest.. ni se darama scoala in cap, pe la cabinetu de bio mai vedem si sobolani …

 • ce nu apare p-aici e faptul ca usa pentru intrare-iesire elevi a fost blocata din ordinul directorului,si holisorul transformat intr-un soi de magazie pentru depozitarea unor banci si scaune pe care nimeni nu le folosea.dupa incendiu,ciudat lucru,”usile s-au deschis…”cu un pic de scandal din partea directorului,probabil pentru a-si salva din imagine,apoi am fost atentionati,tot de director,sa folosim intrarea elevilor,apoi nu s-a mai adus vorba de lucrul asta.inca o chestie,in timpul incendiului,fiind la etajul 1,unde nu se putea vedea mai nimic,si aerul nu era in conformitate cu cerintele plamanilor nostri,am fost atentionat de un cadru didactic sa nu cumva sa sparg geamul care era tinta scaunului intrat in posesia mea temporara,pentru a distruge bariera dintre noi si aerul curat de afara.in acel moment nu era nici un pericol de explozie,pentru ca focul nu s-a extins pana la etaj.as putea sa-l numesc pe dom`profesor „prost informat”,dar as zice mai degraba „prost” si-atat.putin mai devreme,un alt cadru didactic intra in sala in care ne aflam noi,aia afumati,stand in usa,bineinteles,aceasta fiind deschisa, :I ,si imi cer scuze inca o data pentru injuriile cu privire la o ruda foarte apropiata,si probabil foarte draga,in incercarea mea de a-l face sa inchida usa (p***a m*sii!…)

 • de cand cutreier meleagurile banciliene,nu am auzit niciodata vorba de vreo simulare in cazul incendiilor,cutremurelor,atacurilor nucleare,extraterestre sau mucileniene.asta pentru ca unora li se pare inutil,si chiar demn de batjocura
  scarile de incendiu nu sunt accesibile decat pentru persoanele cu puteri loentiene,precum superman,spiderman,wickerman,iron man,sau alte persoane ale caror nume se termina cu „-an”,si care se pot deplasa pana la scara de incendiu cu ajutorul zborului,fapt care determina inutilitatea scarii de incendiu.
  nepregatirea in fata a astfel de incidentepoate spori panica persoanelor blocate in cladire,si chiar determinarea lor spre „suicidul neintentionat” sau semiintentionat(mia placut cum suna),de exemplu,o colega vroia sa sara de la geam,fiind foarte speriata,si era cat p-eaci sa impinga o alta colega in afara incaperii,de unde probabil ajungea jos cu multiple fracturi,si pe lumea celor drepti(sau stangi).desigur,asta nu s-a intamplat,datorita reactiei rapide a colegei puse in pericol de colega in pericol de cadere intentionata in gol cu speranta ca va ramane in viata in urma impactului cu solul(dragut joc de cuvinte).

 • voi,bancilozauri de pe meleaguri banciliene,postati si voi mai multe lucruri,ca nu va gaseste nimeni sa va omoare pentri ca ii stricati imaginea.mai spuneti ce va doare si unde,caprofesorii si mai-marii tovarasi ai scolii noastre,n-o sa scrie cat de corupti,ignoranti si rupti de realitate sunt,ca de,nici unul n-ar face asta

Adauga un comentariu