Local

Incendiu la o casă din localitatea Scânteia. Pompierii ieşeni intervin

Publicat: 04 sept. 2020
Incendiu puternic pe Bulevardul Nicolae Iorga

În urmă cu puţin timp, a izbucnit un incendiu la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI.RO, un incendiu s-a produs la o locuinţă din comuna Scânteia.

Vineri, 4 septembrie 2020, la numărul unic de urgenţă 112 se sesiză un incendiu ce se desfăşura la o casă din localitatea ieşeană Scânteia. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor.

Potrivit autorităţilor nu au fost înregistrate victime. În acest moment, pompierii se luptă pentru a lichida incendiul şi a stabili cauzele producerii acestuia.

Incendiul de la fabrica Timtex Company SRL din Iași, un mister total

Incendiul de la Timtex Company SRL rămâne sub semnul întrebării. Până în acest moment, anchetatorii nu au reușit să stabilească de la ce s-a aprins totul, dar se zvonește că ar fi existat un scurtcircuit. În tot acest timp, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au demarat verificări pentru a stabili în ce condiții lucrau angajații.

Incendiul de la Timtex Company SRL rămâne sub semnul întrebării. Nici până în acest moment nu au reușit anchetatorii să stabilească de la ce a pornit totul, iar locuitorii din zonă vorbesc în continuare despre o posibilă manevră. Societatea Comercială Timtex Company SRL, cu punctul de lucru în Iași, producea șosete și ciorapi din bumbac 100% sau amestec cu poliamidă, șosete și ciorapi elasticizați cu elastan, precum și din alte tipuri de fire (lână, microfibră etc.).

„Dispunem de mai multe compartimente de lucru: secții de călcat, secții de tricotat, secții de vopsit, ambalat și punctul de distribuție. Timtex Company realizează atât funcția de producător, cât și cea de distribuitor de șosete și ciorapi din bumbac în țară și străinătate, fiind capabili să acaparăm și să onorăm multiple comenzi datorită tehnologiei de ultimă oră. Prin colaborarea creativă cu clienții și designerii noștri intenționăm extinderea continuă, atingerea celor mai înalte standarde și îmbunătățirea calitativă a liniei de ciorapi de calitate superioară 100 % bumbac”, se arată în descrierea companiei.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași au început propria anchetă la Timtex Company SRL

Timtex Company SRL este o societate cu obiect de activitate „fabricarea prin tricotare sau croșetare a ciorapilor și articolelor de galanterie”, cu sediul social în stradela Vântu, nr.3. Societatea este controlată de omul de afaceri Dănuț Timofti, care are calitatea de administrator și unic asociat. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 608.203 lei, profit de 182.813 lei, datorii de 638.363 lei, cu 25 de angajați. Firma a fost înființată în 1994. Având în vedere toate acestea, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași au declanșat propria anchetă.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iași au început cercetările evenimentului clasat ca incident periculos. Inspectorii în muncă s-au deplasat la fața locului, iar la momentul producerii incendiului au descoperit 3 persoane, administratorul și doi salariați. Vom verifica gradul de vinovăție al angajatorului, dacă a respectat regulile de securitate și sănătate în muncă”, a declarat Costel Grojdea, inspector-șef al ITM Iași.

Incendiul s-a propagat la patru locuințe individuale situate în vecinătatea zonei afectate

Flăcările au fost uriașe. Au ars aproximativ 30 de tone de materiale textile și mase plastice, incendiul propagându-se la patru locuințe individuale situate în vecinătatea zonei afectate.

„Incendiul a fost stins în dimineața zilei de 27 mai, în jurul orei 01:37, după opt ore de luptă cu flacările. Intervenția pompierilor ieșeni a fost una dificilă deoarece în interiorul halei se afla o cantitate foarte mare de materiale textile și mase plastice, intervenția fiind îngreunată de cantitatea mare de fum degajată. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire. În sprijin, la locul intervenției au participat șase cisterne pentru transport apă din cadrul societăților din subordinea Primăriei municipiului Iași, două cisterne de transport apă din cadrul regiei de distribuție a apei S.C. Apa Vital S.A și trei autospeciale ale serviciilor private pentru situații de urgență”, au mai transmis reprezentanții ISU Iași.

Adauga un comentariu