Local

Incendiu la un centru de reciclare a deșeurilor din zona Metalurgiei (Exclusiv) – Video, Galerie Foto

Publicat: 30 iun. 2020În urmă cu câteva minute a izbucnit un incendiu la un centru de reciclare a deșeurilor din zona Metalurgiei. Flăcările au acaparat întreaga clădire. Fumul dens și înnecăcios se ridică zeci de metri spre cer. La fața locului intervin mai multe echipe de pompieri. De asemenea s-a deplasat și un echipaj medical. Momentan nu se cunosc cu exactitate cauzele care au condus la producerea incendiului.

„În jurul orei 17.45, ISU Iaşi a fost solicitat să intervină la un incendiu la o hală de depozitare deșeuri situată pe Splai Bahlui, mal drept. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, două autocisterne și două autospeciale aparținând Detașamentului 1 de Pompieri Iași”, a declarat un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Revenim cu detalii

La finalul lunii mai, un alt depozit din Iași a fost cuprins de flăcări

Incendiu puternic la o fabrică de textile din Iași. Flăcările au distrus totul în cale, iar patru case au fost afectate. Ore întregi s-au luptat pompierii pentru a lichida incendiul, dar, din nefericire, nu au putut salva nimic din clădire. Același imobil ar mai fi ars o dată acum mai bine de 20 de ani. Ceea ce s-a întâmplat ieri a ridicat multe semne de întrebare vecinilor, iar unele voci susțin că în locul ruinelor urmează să răsară un bloc.

Incendiu puternic la fabrica Timtex Company SRL din Iași. Ore întregi pompierii s-au luptat cu flăcările care au mistuit totul în cale. Ieri după-amiază, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că o clădire s-a aprins pe stradela Vântu numărul 3. Imediat mai multe echipaje de prim-ajutor au ajuns la locul indicat. Incendiul se manifesta deja violent, iar pompierii ajunși la fața locului au cerut întăriri.

În câteva minute zona era împânzită de pompieri, jandarmi și polițiști. Flăcările au cuprins fabrica Timtex Company SRL în totalitate. Timtex Company SRL este o societate cu obiect de activitate „fabricarea prin tricotare sau croșetare a ciorapilor și articolelor de galanterie”, cu sediul social în stradela Vântu, nr. 3. Societatea este controlată de omul de afaceri Dănuț Timofti, care are calitatea de administrator și unic asociat. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 608.203 lei, profit de 182.813 lei, datorii de 638.363 lei, cu 25 de angajați.

Firma a fost înființată în 1994. Dănuț Timofti nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliștilor, însă vecinii bărbatului au ținut să precizeze că ceea ce se întâmpla la fabrică nu era tocmai în regulă.

Echipajele de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului au primit ajutor

Autoritățile locale au intervenit în acest caz și au căutat soluții. Polițiștii, pompierii și jandarmii au făcut echipă. Primaria va asigura cazarea persoanelor afectate de incendiul din stradela Vântu. Flăcările s-au propagat și la trei case vecine, unde au fost afectate serios acoperișurile. Primarul Mihai Chirica a menționat faptul că vor fi pregătite spații de cazare pentru persoanele sinistrate, afectate în urma incendiului.

„Pregătim cazarea celor afectați. Între timp, echipele Poliției Locale asigură paza bunurilor. Vom face o inventariere a situației și a bunurilor afectate”, a menționat aseară primarul Mihai Chirica.

Municipalitatea s-a mobilizat pentru a susține eforturile pompierilor. Echipajele pompierilor au fost ajutate cu cisterne de echipe ale Salubris SA, Servicii Publice SA și Citadin SA, precum și de autovehicule de intervenție ale unor instituții de stat și companii private. În acest caz a fost emisă și o avertizare prin sistemul Ro-Alert privind degajări semnificative de fum, astfel că situația este și în atenția Gărzii de Mediu.

„Vom căuta soluții ca cei afectați să nu rămână în stradă, să-i adăpostim și să le asigurăm paza bunurilor personale. De asemenea, încercăm să-i ajutăm să-și remedieze locuințele afectate de incendiu.

Sincer, îmi pare rău pentru cele întâmplate și mulțumesc forțelor de ordine care au acționat prompt!”, a mai precizat primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu