Local

Incendiu la magazinul Romstal din Iași. A fost pericol de explozie (Exclusiv) – Galerie Foto, Live Video

Publicat: 03 iul. 2020


 

În urmă cu câteva minute a izbucnit un incendiu în proximitatea Gării Internaționale din Iași, pe strada Pantelimon Halipa. Magazinul Romstal a fost cuprins de flăcări. Fumul gros se ridică câteva zeci de metri în aer. La fața locului s-au deplasat șase autospeciale de pompieri. Circulația în zonă este oprită. Lupta pompierilor este una dificilă cu atât mai mult cu cât există riscul de explozie. Acest incendiu poate fi încadrat ca amploare după cel din urmă cu câțiva ani de la Grand Siraj. Fumul se simte în mai multe zone din oraș.

UPDATE 3 IULIE 2020: ”In data de 3 iulie, în jurul orei 1.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Iaşi a fost solicitat să intervină la un incendiu situat în municipiul Iaşi. La locul interveniţi s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă, 4 autospeciale pentru transport apă, o autoplatformă, un autovehicul terapie intensivă, un transport de victime multiple. În total am disclocat la faţa locului un număr de 50 de pompieri. Din cauza degajării mare de fum. s-a luat decizia de a transmite prin sistemul de avertizare RO-ALERT, un mesaj către populaţie. Din cauza faptului că incendiul a afectate alte două clădiri s-a luat decizi de a evacua populaţia din zonă. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 4. Nicio persoană nu a fost rănită. Cauza producerii incendiului este în curs de stabilire.” a declarat plt. maj. Covăsneanu Gabriel, purtătorul de cuvânt ISU Iași

 

Update: Locatarii din blocul din proximitatea magazinului Romstal au fost evacuați. Spălătoria care se află lângă a fost afectată.

Update: În aceste momente pe raza municipiului Iași a fost emisă avertizare prin sistemul Ro-Alert.

Pe 26 mai a izbucnit un incendi la fabrica Timtex Company SRL din Iași, un mister total. Focul a mistuit în doar câteva ore toată compania! Pompierii continuă ancheta

Incendiul de la Timtex Company SRL rămâne sub semnul întrebării. Până în acest moment, anchetatorii nu au reușit să stabilească de la ce s-a aprins totul, dar se zvonește că ar fi existat un scurtcircuit. În tot acest timp, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au demarat verificări pentru a stabili în ce condiții lucrau angajații.

Incendiul de la Timtex Company SRL rămâne sub semnul întrebării. Nici până în acest moment nu au reușit anchetatorii să stabilească de la ce a pornit totul, iar locuitorii din zonă vorbesc în continuare despre o posibilă manevră. Societatea Comercială Timtex Company SRL, cu punctul de lucru în Iași, producea șosete și ciorapi din bumbac 100% sau amestec cu poliamidă, șosete și ciorapi elasticizați cu elastan, precum și din alte tipuri de fire (lână, microfibră etc.).

„Dispunem de mai multe compartimente de lucru: secții de călcat, secții de tricotat, secții de vopsit, ambalat și punctul de distribuție. Timtex Company realizează atât funcția de producător, cât și cea de distribuitor de șosete și ciorapi din bumbac în țară și străinătate, fiind capabili să acaparăm și să onorăm multiple comenzi datorită tehnologiei de ultimă oră. Prin colaborarea creativă cu clienții și designerii noștri intenționăm extinderea continuă, atingerea celor mai înalte standarde și îmbunătățirea calitativă a liniei de ciorapi de calitate superioară 100 % bumbac”, se arată în descrierea companiei.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași au început propria anchetă la Timtex Company SRL

Timtex Company SRL este o societate cu obiect de activitate „fabricarea prin tricotare sau croșetare a ciorapilor și articolelor de galanterie”, cu sediul social în stradela Vântu, nr.3. Societatea este controlată de omul de afaceri Dănuț Timofti, care are calitatea de administrator și unic asociat. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 608.203 lei, profit de 182.813 lei, datorii de 638.363 lei, cu 25 de angajați. Firma a fost înființată în 1994. Având în vedere toate acestea, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași au declanșat propria anchetă.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iași au început cercetările evenimentului clasat ca incident periculos. Inspectorii în muncă s-au deplasat la fața locului, iar la momentul producerii incendiului au descoperit 3 persoane, administratorul și doi salariați. Vom verifica gradul de vinovăție al angajatorului, dacă a respectat regulile de securitate și sănătate în muncă”, a declarat Costel Grojdea, inspector-șef al ITM Iași.

Pompierii din Iași au luptat cu flăcările și au rămas peste noapte în zonă pentru a supraveghea totul

În urma apelului primit la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași, la ora 17:19, care anunța incendiul izbucnit la hala de producție și depozitare de materiale textile situată pe stradela Vântu, au fost alertate mai multe echipaje de pompieri și personal medical specializat care să acționeze pentru salvarea persoanelor aflate în pericol și pentru lichidarea incendiului. Inițial, în zona de manifestare a incendiului au fost mobilizate cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție la înălțime, trei autocisterne, o autospecială de descarcerare, un echipaj S.M.U.R.D. de prim-ajutor și o autospecială pentru transport personal și victime multiple. Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția persoanelor din proximitatea zonei afectate, a fost transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT.

„Echipajele de intervenție au procedat la efectuarea recunoașterii operative și evaluarea situației. O persoană aflată la locul intervenției a suferit un atac de panică, i s-a acordat primul ajutor medical de urgență și a fost preluată ulterior de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Incendiul s-a propagat la patru locuințe individuale situate în vecinătatea zonei afectate

Flăcările au fost uriașe. Au ars aproximativ 30 de tone de materiale textile și mase plastice, incendiul propagându-se la patru locuințe individuale situate în vecinătatea zonei afectate.

„Incendiul a fost stins în dimineața zilei de 27 mai, în jurul orei 01:37, după opt ore de luptă cu flacările. Intervenția pompierilor ieșeni a fost una dificilă deoarece în interiorul halei se afla o cantitate foarte mare de materiale textile și mase plastice, intervenția fiind îngreunată de cantitatea mare de fum degajată. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire. În sprijin, la locul intervenției au participat șase cisterne pentru transport apă din cadrul societăților din subordinea Primăriei municipiului Iași, două cisterne de transport apă din cadrul regiei de distribuție a apei S.C. Apa Vital S.A și trei autospeciale ale serviciilor private pentru situații de urgență”, au mai transmis reprezentanții ISU Iași.

Comentarii
  • Mare idiot cine a aprobat trimiterea mesajului prin Ro alert la 2 noaptea, trezești un oraș întreg pentru un incendiu, halal urgență pt cei de la câțiva kilometri depărtare…

  • Asa se da alerta pe un oras si cateva sate din jur pentru un incediu obisnuit??????Chiar nu-i da nimeni in judecata pe smecherii de la ISU? Arafat ce faci nene, sperii romanii aiurea?

  • Hai ca prostia e in floare in romanica…este un mesaj de avertizare nu neaparat pentru incendiu cat pentru fumul toxic degajat care se simtea pana in Copou…ce sa zic v-au trezit din somnul de veci prostilor…

  • Alo I.T.M_ul,faceti controale la firmele de paza (daca se poate fara sa anuntati ca veniti)si veti constata acolo nerespectarea C.M.!!!Program de 24h cu 24h,fara ore suplimentare platite,contabilitate dubla,cu agenti ca au avut 360h si apar in pontaj cu 180,fara respectarea datei de salar etc.N.P.S.;S.F.;S.G.S;POLARIS;K9.Dl.Ispir,este mai interesat sa dea amenzi ag.de paza pt. Orice motiv,decat sa supere patronii acestor societati.

  • Alo, Zona Bucium…ce sa faci tată dacă ești idiot și snob prin prisma faptului ca detii 3 telefoane, eu zic sa iti mai cumperi 3.

  • e cam suspect incendiul de la Romstal. in magazin de ani buni bate vantul de clienti. de cand s-a deschis nu stiu daca au fost vreodata pe profit, iar Mathaus si Dedeman i-au luat toti clientii in ultimii ani. nu m-as mira sa fie pus focul chiar de patron si sa-si scoata macar banii din asigurare decat daca ar declara falimentul si sa numai incaseze nici un leu si sa raman si dator la banci si catre angajati, utilitati si furnizori.

Adauga un comentariu