Actualitate

Incendiu puternic la o hală din municipiul Cluj-Napoca! ISU a transmis mesaje ROALERT – FOTO

Publicat: 21 sept. 2021
fum degajat ca urmare a unui incendiu din Cluj Napoca
Incendiu la o hală industrială din Cluj-Napoca

În această dimineață la o hală industrială din Cluj-Napoca a izbucnit un incendiu puternic. Suprafața pe care focul s-a răspândit este de aproximativ 600 metri pătraţi. Autorităţile de la ISU au transmis un mesaj prin ROALERT cetăţenilor municipiului pentru a-i avertiza asupra riscului asupra sănătății.

Concret, autorităţile le-au transmis celor din Cluj să nu deschidă geamurile mai ales în contextul în care fumul este vizibil în tot orașul.

ISU a dat mesaj prin ROALERT asupra unui incendiu la o hală din municipiul Cluj-Napoca

În această dimineaţă, pompierii se luptă să lichideze un incendiu care a izbucnit la o hală din municipiul Cluj-Napoca. Autorităţile au transmis şi un mesaj de avertizare prin ROALERT pentru locuitorii municipiului

”Incendiu hală în mun. Cluj-Napoca în parcul tetarom 1 (Tăietura Turcului) cu degajări mari de fum. Pentru asigurarea protecției rămâneți pe cât posibil în incinte, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum. Respectați recomandările pompierilor ISU Cluj”. a fost mesajul prin ROALERT

Pe de altă parte, cei de la ISU au afirmat faptul că nu există victime şi că se intervine cu patru autospeciale şi două autoscări:

”Incendiu la o hală din parcul Tetarom din mun. Cluj-Napoca, Tăiatura Turcului. Intervin patru autospeciale, două autoscări și un echipaj SMURD. Nu sunt anunțate victime până în acest moment”.

Incendiul din Cluj-Napoca a afectat o hală care avea ca obiect de activitate comercializarea de produse textile

Incendiul a izbucnit la o firmă care avea ca obiect de activitate comercializarea de articole textile. Se pare că, conform pompierilor de incendiu ar putea fi afectate si alte câteva firme:

”La Broda comercializăm produse promoţionale personalizate prin broderie, transfer termic sau serigrafie. Avem o experienţă de 8 ani în domeniul personalizării materialelor promoţionale. Avantajul nostru pe piaţă sunt stocurile interne care ne permit să livrăm un produs complet: de la şepci, tricouri, lanyards şi sacose textile până la echipamente de lucru şi accesorii auto din piele, personalizate prin cele mai noi şi eficiente tehnologii”, spun aceștia pe site.

ISU Cluj precizează că ”nu sunt informații până acum referitoare la existența unor elemente care prin natura lor să degajeze gaze toxice. S-a transmis mesaj Ro-Alert privind degajările abundente de fum către terminalele mobile din municipiul Cluj-Napoca și localitatea Baciu”.

 

Incendii puternice în România în ultimele luni

În ultimele luni, în România au fost mai multe incendii puternice care au izbucnit la diverse hale industriale. Vorbim despre puternicul incendiu din Salonta unde un depozit de materiale plastice a luat foc. La acea dată, pompierii au intervenit cu 30 de oameni şi mai multe autospeciale

Pe  de altă parte și în Sibiu a izbucnit un incendiu puternic la o fabrică de vopsitorie. La acea dată autoritățile au emis în ambele cazuri avertizări prin sistemul ROALERT. Din fericire, la incendiul din Sibiu toate persoanele s-au autoevacuat iar la incendiul din Salonta nimeni nu a fost rănit.

Sursă foto

Comentarii
Adauga un comentariu