Local

Incendiu uriaş la cortul restaurantului „La Castel” din Iaşi. Un nor de fum s-a ridicat deasupra oraşului. Zeci de pompieri intervin la fața locului – EXCLUSIV/ GALERIE FOTO/ UPDATE/ VIDEO

Publicat: 19 ian. 2021
nor de fum deasupra orașului Iași
Incendiu puternic în Copou. Flăcările au izbucnit la cortul restaurantului „La Castel”

În urmă cu puţin timp s-a produs un incendiu puternic în Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI, flăcările au izbucnit la Hotelul Castel din zona Breazu a Iaşului.

La fața locului se deplasează de urgență mai multe echipaje de pompierii și un echipaj medical. Un nor uriaș de fum s-a ridicat deasupra orașului Iași care ar putea pune în pericol mediul înconjurător, iar indicele de poluare ar fi depășit valoarea maximă admisibilă.

În urma incendiului s-a produs și o explozie, mai mulți ieșeni menționând că au auzit o bubuitură în Copou.

Momentan nu se cunoaște cauza producerii incendiului și dacă s-au înregistrat victime.

Incendiu puternic la restaurantul „La Castel” din Iași. Pompierii s-au mobilizat pentru a stinge flăcările

UPDATE: „La Castel s-au trimis echipaje de stingere și de prim ajutor, dar nu sunt pacienți implicați”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

În jurul orei 11 ISUJ Iași a fost solicitat să intervină la un incendiu ce se manifestă la Cortul de evenimente ce aparține Restaurantului La Castel deținut de omul de afaceri Constantin Rădeanu care între timp a transferat afacerea pe numele fiului.

La locul intervenției s au deplasat 4 autospeciale de stingere, o cisternă cu apa, un echipaj de prim ajutor cu un efectiv de 20 cadre militare. Nu au fost înregistrate victime și nu exista pericol de propagare la vecinătăți. În momentul de față incendiul este localizat și se lucrează la lichidarea. Acțiunea este condusă de către Inspectorul șef, colonel Ionuț – Ciprian Grădinaru.

Sursă video: Florin Țugui/Ești din Iași Dacă…

Sursă foto: Ești din Iași dacă…

Incendii puternice în zona metropolitană Iași. Intervenții în comuna Valea Lupului

Pompierii ieșeni au intervenit în două situații și în comuna Valea Lupului, comună aflată în zona metropolitană.

„Echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Valea Lupului, pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire cu funcțiuni mixte. În urma incendiului a fost arsă șarpanta acoperișului pe o suprafață de aproximativ 0,5 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

O altă intervenție din Valea Lupului a vizat stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe. Proprietarul casei a făcut focul în locuință fără să înlăture materialele inflamabile din jurul acestuia.

Incendii în localitățile din județul Iași. Intervenții în apropierea centrelor urbane

Una din intervențiile angajaților ISU Iași a vizat un incendiu în satul Scobâlțeni, de lângă orașul Podu Iloaiei. Din cauza coșului de fum, locuința unor ieșeni a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost, din fericire, lichidat de pompierii ieșeni, pagubele materiale fiind minime.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Scobâlțeni, zona Podu Iloaiei, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ doi metri pătrați de planșeu din lemn. S-au degradat aproximativ 10 metri pătrați de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile”, au menționat cei de la ISU Iași.

În aceeași zi, pompierii ieșeni au intervenit și în zona comunei Dumești pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuință.

„În data de 11 ianuarie 2021, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Dumești, localitatea Păușești, la stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Au ars aproximativ 20 de metri pătrați de acoperiș. S-au degradat aproximativ 10 metri pătrați de tavan și aproximativ 20 de metri pătrați de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost legată de mijloacele de iluminat lăsate sub tensiune”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Comentarii
  • Toti idiotii care nu au ocupatii isi dau cu parerea desi , sunt atat de saraci incat nu au vazut vre-o data o polita de asigurare . In 99%din cazuri, banii ti-i da dupa cativa ani si o suma relativ mai mica decat valoararea proprietatii. Ca sa poti face o polita de asigurare prima conditie pentru spatiile publice este sa fii autorizat I.S.U , desi este imposibil sa fi avut autorizatie. Sunt doar doua sali de evenimente in Iasi care au autorizatie si ei cu siguranta nu erau . Taceti din gura saracii , care stii voi tot…

  • Cu declaratie pe propria raspundere functioneaza. Casi multe magazine Profi, de exemplu.Sau cum e Kaufland de la Podu de Piatra (avea afis la intrare ca nu areautorizare ISU). Intrati pe propria raspundere.

  • O randunica a adus in plisc un pai aprins si uite asa a luat foc subit cortul in care nu s-au organizat evenimente tot anul 🤣🤣🤣 nu fiti rai ca vi se poate intampla si voua . Cauza va fi clar legata de o defectiune la sistemul electric.. clasic romanesc.. daca tot au platit asigurari cativa ani hai sa-i recuperam..combinatie intre reprezentantii locali ai asiguratirului si proprietar ar putea fi una din variante si lista poate continua .. succes

Adauga un comentariu