International

Incendiu violent la o unitate de învăţământ superior. Bilanţul morţilor a ajuns la 16

Publicat: 12 dec. 2019

Autorităţile ucrainene au declarat joi că au descoperit trupurile tuturor celor 16 victime ale incendiului produs într-un sediu al unei instituţii de învăţământ superior. Directoarea unității din Odesa a fost arestată sub suspiciunea de „neglijenţă criminală”.

Un prim bilanț al acestui incendiu, ce a izbucnit pe data de 4 decembrie într-un imobil din centrul oraşului, menţiona 14 decedați. Cifra celor fără suflare a fost revizuită în creştere joi, la 16 persoane.

Printre victime se numără mai mulţi studenţi şi un pompier. „Mulţi nu au fost încă identificaţi”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Parchetului regional, Kateryna Novatchly.

În urma incidentului au fost înregistrate și treizeci de persoane rănite, dintre care opt rămân încă spitalalizate, a precizat Serviciul de stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Tribunalul din Odesa a dispus pe 11 decembrie plasarea în arest la domiciliu, pentru 60 de zile, a directoarei instituţiei, Lioubov Kotcherga, potrivit Parchetului.

Directoare a fost salvată de echipajul pompierilor de intervenţie în timpul incendiului. Aceasta este suspectată de „neglijenţă criminală” şi riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare, conform presei locale.loading...

Adauga un comentariu