National

Incendiul din Bucegi, stins cu BIDOANE de apa! – VIDEO

Publicat: 23 iul. 2012
1
Sute de hectare de padure din 10 judete ard in continuu de cateva zile. Misiunea pompierilor este extrem de dificila, mai ales ca, in multe dintre cazuri, flacarile au cuprins zone la altitudini mari, in care accesul este foarte dificil. Cea mai grava situatie este cea din muntii Bucegi, unde flacarile au cuprins o suprafata de 2.000 de metri patrati, si unde avem de a face cu o situatie aproape scandaloasa, pompierii si voluntarii fiind nevoiti sa care apa cu sticle si bidoane, scrie rtv.net.
In Bucegi, padurea arde de aproape o saptamana si flacarile par imposibil de stins. Focul s-a extins pe o panta foarte abrupta, iar pompierii nu pot urca cu utilajele. De aceea, ei incearca sa stinga incendiul izbucnit la 1.700 de metri altitudine cu… sticle de apa carate in spate. Focul s-a extins intre Claia Mare si linia de telecabina Busteni-Babele, in zona denumita Creasta cu Zambri.
„Este o zona aproape inaccesibila terestru, nu se poate interveni. Noi incercam prin specialisti, prin alpinisti sa ajungem cat mai aproae de focar. Sunt posibilitati de propagare atat in jos cat si in sus”, a explicat Mihai Dragan, adjunct sef ISU Prahova.
Focul s-a extins pe aproape 2.000 de metri patrati, dupa ce, in urma cu aproape o saptamana, a izbucnit pe domeniul regal, de la un fulger, si a cuprins apoi liziera padurii. 
„Acest incendiu, prin efectul sau asuprta unui habitat protejat, habitat de jeanapan, este destul de grav pentru patrimoniul natural Bucegi”, a spus Horia Iancu, directorul Parcului Natural Bucegi.
Duminica seara, pompierii au asteptat ajutorul unui avion utilitar particular, cu o capacitate de o mie de litri de apa, insa acesta nu a mai venit pentru ca nu a primit autorizatie pentru o astfel de misiune.
Adauga un comentariu