Sport

Incep emotiile! Romania U21 tragere la sorti Euro 2019! Cu cine vom fi în grupa la turneul final

Publicat: 20 nov. 2018
1

Vineri, nationala de tineret a României îsi afla adversarele de la Euro, iar tragerea la sorti va fi organizata într-un cadru cu totul special.

Muzeul fabricii Lamborghini, din Bologna, îi va gazdui pe oficiali, care pot admira o colectie impresionanta, din care nu lipseste primul tractor, construit în 1947, sau modelul Espada, sursa de inspiratie pentru producatorii seriei de la Hollywood, "Înapoi în Viitor".

Pâna la tragerea la sorti, jucatorii lui Radoi au avut un super amical, cu Belgia, care venea în România cu un bilant de noua victorii consecutive. Tricolorii au smuls un egal in-extremis, astfel ca pot visa acum la Euro.

"Calificarea deja a trecut, a fost un obiectiv pe care l-am realizat. Acum trebuie sa ne propunem noi obiective, sa o luam pas cu pas cu aceeasi mentalitate, cu aceeasi dorinta de a ne afirma. Sunt sigur ca vom obtine tot ceea ce ne propunem", a spus Ionut Radu, completat de Denis Dragus: "Normal, orice jucator eligibil la acest European îsi doreste sa faca parte din lot, e un moment unic, sa zic asa, în cariera, si ma bucur ca sunt în vederile lui".

Polonia, Grecia, Austria si Portugalia vor juca marti returul pentru baraje

Tragerea la sorti a grupelor Euro 2019 va avea loc la Bologna, pe 23 noiembrie, la ora 19:00. Tot în noiembrie, pe 12 si 20, se vor stabili si ultimele doua calificate la Europeanul de tineret din Italia si San Marino, în urma disputarii meciurilor din play-off.

Cele 6 localitati în care se vor disputa partidele de la EURO U21 din 2019: Trieste, Udine, Cesena, Bologna, Reggio Emilia, Serravalle (San Marino). 3 grupe a câte 4 formatii vor fi la Euro 2019. Primele clasate si cel mai bun loc doi merg în semifinale.
Cele 12 echipe calificate la Campionatul European U21 din 2019 vor fi repartizate în 3 grupe, a câte 4 formatii. Primele clasate si cel mai bun loc al doilea se vor califica în semifinale.

Ilie Dumitrescu anticipeaza ca România va avea un parcurs stralucitor la turneul final care se va desfasura în Italia si San Marino. "Ai un lot valoros si ai si rezerve. Ai pe Morutan, ai pe Matan, Adrian Petre si, în plus, mai e si Razvan Marin, ca am uitat de el. Echipa aceasta, la Campionatul U21, eu cred ca poate sa joace semifinala, finala", a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport 1, în cadrul emisiunii "Fotbal European".

Adauga un comentariu