News Flash:

Incep inscrierile pentru admiterea la facultate

12 Iulie 2006
678 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea Al I Cuza
• Proportia mediilor care se vor lua in calcul difera de la o facultate la alta, fiecare dintre acestea stabilind cat la suta din media la bacalaureat si cat la suta din media anilor din liceu este luat in considerare la calcularea notei finale de admitere
Peste doar o singura zi incep inscrierile la Universitatea Al. I. Cuza (UAIC). Tinerii care doresc sa urmeze cursurile uneia dintre cele cincisprezece facultati ale UAIC pot sa se inscrie la admitere incepand de poimaine si pana pe 23 iulie. La aceasta institutie de invatamant superior, selectia viitorilor studenti se bazeaza pe concurs de dosare . Singura facultate care a mai pastrat forma clasica de admitere cu probe de examen este Facultatea de Teologie Ortodoxa, in rest, la toate celelalte candidatii vor fi selectati in functie de mediile obtinute in timpul liceului la diverse discipline si de media la bacalaureat. Proportia mediilor care se vor lua in calcul difera de la o facultate la alta, fiecare dintre acestea stabilind cat la suta din media la bacalaureat si cat la suta din media anilor din liceu este luata in calcularea notei finale de admitere. La Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, de exemplu, media generala de admitere se calculeaza ca medie aritmetica ponderata a mediei generale de absolvire a liceului, cu ponderea de 60 la suta, si media generala de bacalaureat, cu ponderea de 40 la suta. Selectia propriu-zisa a dosarelor va avea loc dupa data de 23 iulie, iar rezultatele vor fi afisate la toate facultatile pana pe 30 iulie. Pana atunci insa, tinerii care doresc sa participe la admiterea de la UIAIC trebuie sa mearga la secretariatele facultatii preferate si sa depuna dosarele de inscriere. In ceea ce priveste taxa pe care un candidat trebuie sa o achite pentru a putea fi inscris la admitere, se poate spune ca si aceasta difera de la o facultate la alta. De exemplu, la Facultatea de Biologie taxa de inscriere este de 1,5 milioane lei (150 RON), la Drept taxa este de 2 milioane lei (200 RON), iar la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor candidatii trebuie sa achite tot 2 milioane lei (200 RON). Trebuie precizat ca la Chimie si la Fizica nu exista taxa de inscriere. Acte necesare la inscriere Pentru inscrierea la admitere, candidatii vor completa o cerere de inscriere la care se va anexa: Diploma de bacalaureat sau echivalenta cu aceasta recunoscuta de MEC; Certificat de nastere, in copie legalizata; Certificatul de casatorie sau documentul care atesta schimbarea numelui, in copie legalizata (daca este cazul); Adeverinta medicala tip; Adeverinta din care sa rezulte calitatea de student (pentru studentii care urmeaza o a doua specializare); Diploma de licenta sau diploma echivalenta cu aceasta, precum si diploma de absolvire, in original sau copie legalizata, pentru cei care doresc sa urmeze o a doua specializare; Trei fotografii tip buletin de identitate; Chitanta prin care se atesta plata, la casieria universitatii, a taxei de inscriere la admitere sau documentul care dovedeste scutirea de aceasta taxa; Alte acte stabilite de fiecare facultate in parte (foaie matricola, dosar plic etc.).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020357 (s)