National

Incep simularile la Evaluarea Nationala si Bacalaureat

Publicat: 01 dec. 2014
1
Miercuri, elevii de clasa a XII-a au prima simulare pentru examenul de Bacalaureat, in timp ce elevii de clasa a VIII-a vor sustine probele la Evaluarea Nationala. Elevii de liceu vor sustine probele scrise de pe 3 pana pe 5 decembrie, iar elevii de clasa a VIII-a, pe 8 si 10 decembrie. Liceenii vor da proba la Limba si literatura romana miercuri, 3 decembrie, proba obligatorie a profilului joi, 4 decembrie, iar proba la alegere a profilului vineri, 5 decembrie. Probele se vor desfasura in intervalul orar 11:00 – 14:00, iar elevii vor fi primiti in sali pe baza carnetului de elev, a cartii de identitate ori a certificatului de nastere.
Elevii de clasa a VIII-a vor sutine proba scrisa la Limba si literatura romana luni, 8 decembrie, iar proba la matematica miercuri, 10 decembrie. Probele se vor desfasura in intervalul orar 11:00 – 13:00, iar intrarea in sala se face pe baza unui act de identitate. La ambele simulari, elaborarea subiectelor se face la nivel judetean, iar rezultatele nu vor fi trecute in catalog. Acestea vor fi analizate la clasa de catre profesori impreuna cu elevii, si vor fi aduse la cunostinta parintilor. La aceste simulari nu se admite reevaluarea lucrarilor, deci nu se pot face contestatii. Evaluarea nationala va incepe anul viitor pentru absolventii de clasa a VIII-a, pe data de 22 iunie, cu proba la limba si literatura romana.
Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine evaluarea la limba materna pe 23 iunie 2015. Ultima proba, cea la matematica, va fi sustinuta pe 24 iunie, iar afisarea rezultatelor se va face pe 26 iunie, pana la ora 16,00. In aceeasi zi, in intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestatiile, care vor fi rezolvate in perioada de 27-29 iunie. Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, se va face pe 30 iunie. Admiterea in invatamantul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de elevii clasei a VIII-a, care va avea o pondere de 75%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care va avea o pondere de 25%, arata romaniatv.net.
Adauga un comentariu