National

Incepand cu aceasta luna, puteti merge la stomatolog GRATUIT

Publicat: 09 apr. 2015
1
Din aceasta luna putem face tratamente stomatologice gratuite. Aveti sanse doar daca mergeti la inceput de luna, pentru ca banii sunt putini. In majoritatea statelor din Uniunea Europeana, serviciile stomatologice sunt insa incluse in asigurarea de sanatate obligatorie. Pacientul plateste astfel si cu 70 la suta mai putin pentru ingrjirea dentara. Sistemul sanitar spaniol ofera servicii stomatologice gratuite, insa doar pentru cazuri de igiena bucala. Operatiile de estetica dentara nu sunt suportate de Asigurarile Sociale. Se fac extractii mai ales daca pacientul are dureri.
Asteptarea pentru o consultatie poate fi si de trei luni in sistemul public, iar cei care sufera dureri apeleaza mai degraba la cabinetele stomatologice private. Costul unei extractii dentare  in Spania poate ajunge la 190 de euro, insa exista si servicii stomatologice publice. Listele de asteptare sunt foarte lungi. In Franta exista asa numitul „sistem medical universal” care include si asistenta stomatologica. Pe baza cardului de sanatate, pacientilor li se deconteaza 70 la suta din cheltuieli, restul fiind acoperite de o asigurare privata. Pe baza asigurarii de sanatate, belgienii beneficiaza doar de servicii minimale stomatologice, cum ar fi controale sau interventii minore.
Comentarii
  • de acord ….dar acesti medici au facut facultatea platind taxe sau au studiat gratuit.De ce sa-i suport eu contribuabil studiile lui ca apoi s a platesc serviciile ??? Sa-si plateasca studiile ca doar lucreza apoi ca privat…corect ???

Adauga un comentariu