News Flash:

De saptamana viitoare

Incepe admiterea la universitati

10 Iulie 2010
1787 Vizualizari | 1 Comentarii
• Proaspetii absolventi de liceu se pregatesc de admiterea la facultate • Si in acest an, cele mai importante universitati de stat iesene scot la concurs mii de locuri la facultati • Calendarul inscrierilor va demara incepand cu 12 iunie 2010

De saptamana viitoare, proaspetii laureati ai examenului de bacalaureat 2010 intra in febra admiterii la una din universitatile de stat iesene. Astfel, in functie de ce facultate doresc sa urmeze, cele mai importante institutii de invatamant superior prezinta, si in acest an, o oferta generoasa. La Universitatea Al. I. Cuza (UAIC), in total, pentru studii de licenta sunt scoase la concurs 3.325 locuri fara taxa si 5.490 locuri cu taxa. Admiterea se va desfasura în perioada 12 - 17 iulie 2010, rezultatele urmand sa fie afisate cel tarziu pe data de 20 iulie. Cele mai multe locuri de la buget sunt oferite de Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), respectiv 821 locuri, unde candidatii pot opta pentru una din cele 16 specializari disponibile. Pe locul al doilea este Facultatea de Litere, care are 408 locuri fara taxa, urmata de cea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei cu 314 locuri. Numarul total de locuri pe facultati este urmatorul: Biologie cu 165 locuri fara taxa si 180 locuri cu taxa, Chimie cu 120 locuri fara taxa si 20 locuri cu taxa. La Drept sunt 197 locuri fara taxa si 350 locuri cu taxa, la Economie si Administrarea Afacerilor sunt 821 locuri fara taxa si 1.800 locuri cu taxa. De asemenea, la Universitatea Tehnica (UTI) Gh. Asachi, in total, numarul locurilor finantate de la buget la studii de licenta este de 2.950 locuri, iar admiterea va incepe pe 12 iulie si se va finaliza pe 31 iulie. La toate facultatile, la admitere este organizat concurs de dosare in baza mediei ponderate intre mediile de scolarizare din liceu si media de la examenul de bacalaureat. La Facultatea de Arhitectura este si o proba de Desen liber si Desen tehnic programata sa se desfasoare in data de 21 iulie.
Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa scoate la concursul de admitere 605 locuri la buget si 1.225 la taxa pentru urmatoarele specializari: Medicina, Medicina Dentara, Farmacie, Moase, Asistenta Medicala Generala, Radiologie si imagistica, respectiv Laborator clinic, Audiologie si protezare auditiva, Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare, Tehnica dentara, Asistenta dentara si de farmacie, Nutritie si dietetica. Inscrierile pentru concursul de admitere se vor face in perioada 12 - 18 iulie 2010. Din acest an, candidatii se vor inscrie on-line la http://admit-inscrieri.umfiasi.ro/. Testul grila, programat de UMF, se va desfasura in data de 21 iulie 2010. Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, pentru admiterea în primul ciclu de studii, cel de licenta, scoate la concurs 534 locuri fara taxa si 270 locuri cu taxa. Perioada destinata admiterii este programata intre 15 si 25 iulie, rezultatele urmand sa fie afisate în seara ultimei zile de înscriere. Selectia se va realiza pe baza de concurs de dosare, iar taxa de înscriere este de 150 lei. Criteriile de departajare ale candidatilor constau în media generala a anilor de studiu - 75 la suta si media la bacalaureat - 25 la suta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Tinteia Madalina  | #114283
din nefericire pentru cel care a scris acest articol, corect este " proaspat absolventii de liceu" si nu "proaspetii"...din ne/fericire absolventii nu sunt proaspeti ...ca painea calda...
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3883 (s) | 22 queries | Mysql time :0.263645 (s)