Actualitate

Incepe bacul geniilor

Publicat: 16 mai 2008
1

• Din judetul Iasi, 12 elevi care vor participa la competitiile internationale sau au luat parte la pregatirea din cadrul loturilor largite pentru olimpiadele scolare vor participa, in perioada 19-29 mai, la sesiunea speciala a examenului de bacalaureat

Colegiul National Ienachita Vacarescu din Targoviste va gazdui timp de zece zile, in perioada 19 – 29 mai, sesiunea speciala a examenului de bacalaureat pentru elevii din loturile largite care se pregatesc pentru olimpiadele scolare si competitiile sportive internationale. Sesiunea se adreseaza celor 203 de absolventi de clasa a XII-a, selectionati in vederea stabilirii loturilor olimpice care vor reprezenta Romania la olimpiadele de astronomie si astrofizica, biologie, geografie, matematica, fizica, chimie, informatica, limba rusa si sport. Din judetul Iasi participa 12 elevi care vor lua parte la competitiile internationale sau care au luat parte la pregatirea din cadrul loturilor largite.

Acestia sunt Catalin Vasile Micu, Ecaterina Gheorghiu, Alexandru Andrei Ursache, Magda Tanasa si Elena Gabriela Iovita de la Liceul cu Program Sportiv, Andrada Ianus, de la Colegiul National, Eugenia Rosu, Cristian Tudor Frunza, de la Colegiul National Costache Negruzzi, Andrei Ungureanu, Ioana Lavinia Stefan, de la Colegiul National Emil Racovita, Vlad Tudose de la Liceul de Informatica Grigore C. Moisil si Mihail Echimov de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox. Elevii trebuie sa isi asume intreaga raspundere pentru parcurgerea integrala a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen, iar conducerea scolii din care provine candidatul raspunde de incheierea situatiei scolare a acestuia in timp util. Inscrierea va avea loc in perioada 15 – 18 mai, la secretariatul Colegiului National Ienachita Vacarescu. Calendarul sesiunii speciale arata astfel, 19 mai – limba si literatura romana, oral, 20 mai – limba moderna, oral, 21 mai – limba si literatura materna, oral, 22 mai – limba si literatura romana, scris, 23 mai – proba obligatorie a profilului, scris, 26 mai – proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, scris sau practic, 27 mai – proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scris sau practic, 28 mai – limba si literatura materna, scris. In data de 29 mai se va face afisarea rezultatelor si depunerea contestatiilor, dupa ora 18.00, iar in aceeasi zi se va trece la rezolvarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale.

Adauga un comentariu