Actualitate

Incepe executarea Iasisting

Publicat: 27 mai 2011
1

@ Judecatorii au respins toate procesele deschise de SC Iasisting SRL pentru a scapa de plata datoriei de 5 miliarde de lei vechi pe care trebuie sa o plateasca Primariei comunei Focuri @ Astfel, saptamana viitoare, executorii vor intra in firma lui Blajut pentru a scoate banii

Viorel Blajut, patronul SC Iasisting SRL, a ratat si ultima sansa de a trage o teapa de 5 miliarde de lei vechi comunei Focuri. In urma cu doua zile, judecatorii au respins si ultima cerere de intrerupere a executarii silite deschise de Blajut. „Nu mai are nici o cale de atac. Saptamana viitoare trecem la executarea silita. In sfarsit, ne vom recupera banii”, a declarat Vasile Macovei, primarul comunei Focuri.
In ciuda faptului ca autoritatile din Focuri au castigat inca de anul trecut procesul impotriva firmei lui Blajut, iar aceasta a fost obligata sa restituie suma de 5 miliarde de lei vechi, patronul ei a facut tot ce a fost posibil pentru a nu plati banii. Astfel, imediat dupa primirea hotararii judecatoresti, Primaria Focuri s-a adresat unui executor, care, la randul sau, a inceput sa verifice conturile deschise de firma lui Blajut la bancile comerciale. Numai ca executorul a avut o surpriza. Marea firma Iasisting, cu un sediu impunator pe strada Mitropolit Varlaam si cu o investitie de milioane de euro in amenajarea unui spital privat, nu avea nici un ban in conturi. Executorii au banuit la acea vreme ca Blajut le-a golit pentru a scapa de plata datoriei. De altfel, ulterior, SC Iasisting SRL a depus la instantele iesene mai multe cereri de intrerupere, amanare sau suspendare a executarii silite. Acesta a fost unul dintre putinele cazuri din justitia ieseana in care magistratii au acceptat sa judece mai multe cereri de intrerupere a executarii silite. In mod ciudat, la ultimul proces deschis de Blajut, judecatorii au amanat pronuntarea de trei ori. Asta in conditiile in care datoria catre Primaria Focuri era ferma si de necontestat. Aceste procese deschise de Blajut au durat aproape un an.
In anul 2008, Primaria comunei Focuri a organizat o licitatie pentru achizitionarea unei autoutilitare speciale de pompieri. Bugetul alocat pentru aceasta achizitie a fost de 120.000 de euro, iar licitatia a fost adjudecata de SC Iasisting SRL. Licitatia a avut loc in luna decembrie 2008, iar masina trebuia livrata pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009. SC Iasisting SRL a prelungit fara motiv cu patru luni termenul pentru livrarea masinii. Cu toate acestea, nu a mai fost in stare sa livreze masina promisa, desi incasase doua rate in avans, in total aproximativ 60.000 de euro. De aceea, Primaria Focuri s-a adresat judecatorilor pentru recuperarea banilor. Cele 5 miliarde de lei vechi includ si penalizarile de intarziere calculate conform contractului. Potrivit caietului de sarcini si contractului semnat dupa finalizarea licitatiei, SC Iasisting SRL trebuia sa livreze o autospeciala de tip Meinike MB Vario 816 DA din Germania.





Comentarii
  • Vierme creat de haosul din Romania unde nu se respecta legile iar coruptii si spagarii ne conduc si ne controleaza.El nu a putut sa lucreze singur,este in caracatita….asteptam cu interes si alte dezvaluiri..

Adauga un comentariu