Eveniment-Social

Incepe lupta pentru sefie in partidele din Pascani

Publicat: 24 feb. 2013
1

@ Toate filialele partidelor politice din Pascani se pregatesc de alegeri @ In multe cazuri, se preconizeaza schimbari ale echipelor care au condus in ultimii ani @ PSD, PNL, PDL si PC sunt principalele organizatii in care se vor da batalii pentru sefie @ Celelalte partide, cum ar fi PRM, Forta Civica, etc sunt ca si inexistente, unele dintre ele aparand in public doar in apropierea alegerilor

Anul 2013 aduce o serie de schimbari pe plan politic local. In perioada imediat urmatoare, vor avea loc alegeri cam la toate partidele din Pascani si in majoritatea organizatiilor se anunta schimbari la conducere. Printre acestea se numara PSD, PNL, PDL si PC. La Partidul Social Democrat, una dintre cele mai puternice filiale politice din Pascani si-a stabilit deja data la care vor avea loc alegerile interne. Potrivit actualului presedinte, senatorul Florin Constantinescu, Biroul Executiv, întrunit în ultima sedinta de partid de la sfârsitul lunii ianuarie, a luat decizia ca alegerile sa aiba loc în data de 16 martie 2013. “In luna martie, in data de 16 ale lunii, vor avea loc alegerile interne la PSD Pascani. In ceea ce ma priveste pe mine, cu siguranta voi candida la aceste alegeri. Deocamdata nu mai stiu sa mai fie interesat altcineva dar mai este destul timp pana atunci si pot aparea si alti membri interesati de conducerea partidului”, a declarat actualul presedinte PSD Pascani, senatorul Florin Constantinescu.

Organizatia PSD Pascani este impartita, tacit, in doua tabere. Este vorba despre simpatizantii actualului primar PSD, Dumitru Pantazi, care detine majoritatea social democratilor si cea a actualului presedinte PSD, Florin Constantinescu. Inainte de alegerile locale parlamentare se zvonea faptul ca Dumitru Pantazi are in vedere sa preia conducerea organizatiei pentru a detine intregul control. Deocamdata nu s-a mai auzit nimic in acest sens. Senatorul Constantinescu a mai precizat faptul ca în ultima sedinta de partid s-au mai pus în discutie rezultatele obtinute în luna decembrie la alegerile parlamentare si situatia bugetara pe anul 2013.

Presedintia PNL Pascani, pusa sub semnul intrebarii

La cel de-al doilea partid ca putere la nivel local, mai ales ca a reusit dupa cateva decenii sa ia functia de primar din „mainile” social democratilor, s-a decis in principiu ca alegerile interne sa aiba loc in data de 5 aprilie. Membrii Organizatiei Partidului National Liberal Pascani (PNL) s-au decis asupra datei, insa hotararea decisiva urmeaza a fi luata de catre cei de la conducerea Organizatiei PNL Iasi. “In ultima sedinta, am stabilit ca alegerile interne sa fie pe data de 5 aprilie. Acum urmeaza si ca cei de la Iasi sa-si dea cu parerea. Daca cei din conducerea partidului judetean PNL nu vor avea nimic împotriva asupra acestei date, la inceputul lunii aprilie, vom avea alegeri”, au precizat membrii PNL Pascani.

La ora actuala, presedinte PNL Pascani este deputatul de Iasi, Grigore Craciunescu. Lupta din interiorul partidului PNL se va da între fosta garda, gasca fostului primar Grigore Craciunescu, si membrii mai tineri ai partidului. Printre cei care se prezinta cu sanse reale de câstig, se numara actualul consilier local PNL, Marius Pintilie. Acesta din urma s-a aratat decis sa candideze si sa câstige presedintia organizatiei. Un cuvant de spus asupra organizatiei de la Pascani il vor avea si liderii judeteni. Surse din interiorul partidului ne-au precizat faptul ca in cele din urma, Grigore Craciunescu a renuntat la gandul de a mai candida pentru inca un mandat de lider la PNL. La baza deciziei ar sta problemele pe care le are cu societatea Interdentis, care datoreaza bugetului local o suma de peste 2.000.000 lei, pentru care se judeca si acum. Un alt motiv este acela ca pascanenii nu vor sa-l mai vada pe plan local, dupa ce a condus orasul in mandatul sau de primar in haos.

PDL Pascani a ramas cam pustiu

Dupa ce mai multi pedelisti au obtinut o serie de functii publice in perioada cat PDL a fost la guvernare, odata cu preluarea puterii de catre USL, majoritatea membrilor marcanti a dat bir cu fugitii. La ora actuala, crucea PDL este dusa de presedintele interimar, Nita Dermidie. Constient de faptul ca toti evita partidul pentru a nu fi demisi din functii, actualul presedinte interimar nu a renuntat la conducere. Acesta a precizat faptul ca in perioada urmatoare, organizatia locala intra in reorganizare. Deocamdata nu s-a stabilit cand vor avea loc alegeri interne, cel mai probabil acestea urmand a fi prin vara. Nita Dermidie a precizat faptul ca va candida in continuare pentru functia de presedinte la PDL Pascani.

Rocada la PC

Fostul presedinte al Organizatiei PC Pascani, Leonard Ursu, a decis sa demisioneze din functie datorita rezultatului prost înregistrat la alegerile locale. La scurt timp dupa demisie, a intrat ca presedinte interimar Mihai Buhaescu. Acesta deja si-a creionat proiectele de inceput, dar si cateva activitati. Potrivit lui Buhaescu, pentru început, va începe o inventariere a membrilor de partid cu scopul de a afla în ce stadiu se afla organizatia. „A fost o decizie unilaterala. Leonard (Leonard Ursu – n.r.) a ramas înca vicepresedinte în Biroul Judetean PC, deci nu a parasit de tot organizatia. A spus ca renunta la functia de presedinte înca de dupa alegerile locale din cauza rezultatelor. Dupa demisie am fost numit presedinte intermiar al organizatiei din Pascani”, a declarat Mihai Buhaescu, presedinte interimar PC Pascani. “Pentru început voi face o inventariere a membrilor de partid. Sa vedem cine a mai ramas alaturi de noi si cine a plecat. Doresc sa discut si cu actuala conducere a municipiului Pascani pentru a vedea daca ni se va acorda sau nu un sediu pentru partid. S-a discutat în acest sens si cu fosta conducere, dar nu am primit decât promisiuni. Mai este necesar sa pregatesc alegerile la nivel municipal pentru noua conducere a Partidului Conservator, alegeri care nu se stie deocamdata la ce data vor avea loc”, a mai spus Buhaescu. Acesta a spus ca are de gând sa se înscrie în cursa pentru presedintia partidului dar a lasat sa se înteleaga faptul ca nu tine mortis sa fie în functia de lider. „Am de gând sa candidez pe viitor pentru presedintia partidului. Dar daca va veni cineva mai bun ca mine, care se preocupa de acest partid si care într-adevar sa-i pese, nu sa alerge dupa functii, îi ofer locul. Alegerile urmeaza sa aiba loc pâna în luna iunie, conform deciziilor luate de catre liderii judeteni”, a mai spus presedintele interimar. Celelalte partide, cum ar fi PRM, Forta Civica, etc sunt ca si inexistente. Unele dintre ele au aparut in public doar in apropierea alegerilor.

Comentarii
Adauga un comentariu