Eveniment-Social

Incepe o noua editie a Festivalului de Literatura „Ion Creanga”

Publicat: 26 feb. 2016
1
In perioada 27 februarie – 3 martie 2016 are loc cea de-a sasea editie a Festivalul National de Literatura pentru CopiiIon Creanga„. Evenimentul se va desfasura pe axa HumulestiIasi Chisinau si cuprinde o serie de actiuni cultural-artistice dedicate scriitorului. In perioada 27 – 28 februarie, la Humulesti vor avea loc spectacole muzical – literare, seri de poezie, precum si lansari de carte. Incepand cu data de 29 februarie, programul festivalului se va muta la Iasi, cu spectacole, lansari de carti, recitaluri gazduite de Scoala Generala Ciurea.
Pe data de 1 martie, incepand cu ora 10:00, la Muzeul „Ion Creanga” va avea loc deschiderea festivalului, in prezenta invitatilor si a delegatiei de la Chisinau. De asemenea, in amfiteatrul muzeului se va desfasura programul traditional „Martisoare la Bojdeuca”, editia a XV-a, compus din spectacole sustinute de formatii artistice de la Palatul Copiilor Iasi. Totodata, muzeul va gazdui ceremonia de decernare a premiilor „Ion Creanga”. La Palatul Copiilor Iasi, de la ora 11:30, vor fi organizate o masa rotunda cu temele Ion Creanga in manualele scolare, Continuitate si discontinuitate in literatura pentru copii, Actualitatea lui Ion Creanga si o expozitie de carte pentru copii, la care vor lua parte elevi, cadre didactice, scriitori, critici literari din Iasi si din Republica Moldova. De asemenea, vor avea loc lansari de carti cu participarea scriitorilor Aurelian Silvestru, Claudia Partole, Iulian Filip, Gheorghe Simon, Olguta Creanga Caia. Vor prezenta Claudia Balaban si Catalin Jeckel. 
In perioada 2-3 martie, la Chisinau se va desfasura programul dedicat marelui povestitor Ion Creanga, organizat de Biblioteca Nationala pentru Copii „Ion Creanga”. Evenimentele dedicate scriitorului, ce au loc in perioada 27 februarie – 3 martie 2016, sunt organizate cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Palatului Copiilor Iasi, Consiliului local Ciurea. Coordonatorii evenimentelor sunt Olguta Creanga Caia (Targu Neamt), Claudia Balaban (Chisinau) si Valentin Talpalaru (Iasi).
Adauga un comentariu