Calatorii

Incepe reabilitarea Autostrazii Soarelui, intre Bucuresti si Fundulea. Cat dureaza lucrarile. Cum va fi afectat traficul in sezonul estival 

Publicat: 23 mai 2019
9

Ministrul Transporturilor a anuntat inceperea lucrarilor de reabilitare la Autostrada Soarelui, pe tronsonul BucurestiFundulea, ceea ce ar putea afecta traficul in sezonul estival.

Razvan Cuc a precizat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca lucrarile de reabilitare vor incepe in perioada imediat urmatoare, dupa ce contractul de executie va fi semnat saptamana viitoare.

Cuc a precizat, de asemenea, ca va avea o discutie cu ministrul Turismului, pentru a gasi o formula astfel incat sa nu fie afectat sezonul estival.

“Contractul de executie a lucrarilor se va semna saptamana viitoare, dupa care se va intra la lucru pe autostrada, dar inainte voi avea si o discutie premergatoare cu domnul ministru al Turismului, sa gasim o formula foarte buna sa nu afectam sezonul estival. Intre timp, vreau sa va asigur ca la nivelul Companiei de Autostrazi, pentru a preveni intamplarile de anul trecut, s-a format un fel de SMURD, care poate interveni in orice moment daca apar anumite probleme pe acest tronson intre Bucuresti si Fundulea. Dar, inca o data repet, contractul se va semna si firmele vor intra la executie. Sunt bani prevazuti, sume, deci nu este nicio problema. Sunt firme care pot duce lucrarile″, a spus ministrul.

Intrebat daca se va lucra noaptea, Razvan Cuc a raspuns: “Vom incerca sa nu afectam sezonul estival si, daca e nevoie, cu siguranta cei care au castigat licitatia vor lucra noaptea”.

“Modul in care vom discuta de acum cu constructorii va fi un mod foarte aplicat. Bun, noi am inteles si repet: statul roman este un partener onest, dar ei trebuie sa tina cont si de nevoile romanilor si trebuie sa se plieze dupa nevoile noastre cat timp – si tot timpul – statul i-a platit la timp si i-a ajutat in indeplinirea proiectelor din punct de vedere administrativ”, a adaugat seful de la Transporturi.

In noiembrie 2018, CNAIR a scos la licitatie lucrarile de intretinere a partii carosabile pe A2, Bucuresti – Fundulea, de circa 30 de kilometri, valoarea totala estimata a contractului fiind de circa 131,1 milioane de lei, fara TVA.

Lucrarile propuse a se realiza in cadrul acestui contract sunt frezarea dalei de beton de ciment existenta pe o grosime de 8 centimetri, refacerea rosturilor transversale si longitudinale, colmarea fisurilor si crapaturilor, refacerea dalelor de beton, realizarea covorului asfaltic si a marcajelor rutiere (longitudinal, transversal si diverse), scrie Agerpres.

Perioada de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Pe sectorul de beton al A2 (Bucuresti – Fundulea) sunt instituite restrictii de viteza de 80 km/h, care vor fi mentinute pana la finalizarea reparatiilor capitale.

Adauga un comentariu