Local

Începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021. În județul Iași s-au înscris 1.280 de candidați

Publicat: 16 aug. 2021
Începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021. În județul Iași s-au înscris 1.280 de candidați
De astăzi, 16 august 2021, începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021, sesiune la care s-au înscris 1.280 de candidați din județul Iași

Astăzi, 16 august, începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021. În centrele din județul Iași ar urma să fie prezenți 1.280 de candidați care vor susține probele la examen. Inspectoratul Școlar Județean Iași a oferit toate detaliile legate de susținerea probelor la Bacalaureat 2021

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a oferit primele detalii despre susținerea examenului de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2021. Astfel, 1.280 de absolvenți de liceu sunt așteptați la examenul național de Bacalaureat în centrele din județul Iași. Conform ISJ Iași, examenul de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, începe astăzi, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Mâine, 17 august 2021, se va desfășura proba obligatorie a profilului. Miercuri, 18 august 2021, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării.

Candidații la Bacalaureat 2021 vor susține examenul în patru centre din Iași

Conducerea ISJ Iași a menționat faptul că din cei 1.280 de candidați, o treime provin din promoțiile anterioare. Candidații vor susține examenul în patru centre de examinare.

„Pentru susținerea probelor scrise, în județul Iași, s-au înscris 1.280 de candidați, dintre care 876 de candidați din promoția curentă, iar 404 candidați din promoțiile anterioare. Probele scrise se vor susține în patru centre de examen din municipiul Iași. Pentru șapte absolvenți provenind din trei școli ale județului Iași, Comisia Județeană de Bacalaureat a propus adaptarea procedurilor de susținere a examenului în vederea asigurării condițiilor de egalizare a șanselor”, au transmis cei de la ISJ Iași.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august, până la ora 12:00. În urma sesiunii din vara acestui an, județul Iași a reușit să se claseze pe un loc 2 în topul național.

Detalii despre contestațiile de la examenul de Bacalaureat

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2021. Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. În sală vor fi respectate și măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. La sesiunea de vară a examenului de Bacalureat 2021, zece elevi din județul Iași au obținut media 10.

Cum se vor desfășura probele la sesiunea de toamnă a Bacalureatului 2021?

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au oferit și alte detalii legate de sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021.

„Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni”, au mai spus cei de la ISJ Iași.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiții, cumulativ. Este necesară recunoașterea/echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. De asemenea, candidatul trebuie să susțină toate probele scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea. În plus, pentru a fi declarat admis, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 6 la probele scrise.
Adauga un comentariu