Eveniment-Social

Incepe spectacolul. O noua editie a Cotnari Rally Iasi

Publicat: 25 aug. 2016

In perioada urmatoare, Iasul va fi din nou gazda unui spectacol plin de adrenalina si cai putere. Intre 8 si 10 septembrie, la Iasi va avea loc o noua etapa a campionatului national de raliului, probe care se vor tine atat in municipiu, cat si in diferite locatii din judet. Ieri, la sediul Prefecturii Iasi, a avut loc o sedinta la care au participat toate structurile implicate in organizarea probelor. Cei prezenti au pus la punct ultimele detalii legate de organizare, dar si detalii despre prezenta echipajelor care vor lua startul la competitie. Raliul Iasului, numit in acest an Cotnari Rally, se va desfasura in perioada 8–10 septembrie, pe durata a 3 zile de concurs.

Raliul, votat lider in ierarhia organizatorica anul trecut in Romania, debuteaza joi, 8 septembrie, cu superspeciala care va avea loc, la fel ca in anii anteriori, in zona Rapa Galbena. In plus, probele de recunoastere vor avea loc miercuri si joi, in timp ce proba de shakedown va avea loc tot joi, in jurul pranzului. Cu o lungime de 118 kilometri, pe 9 speciale pentru competitia principala, si alti 70 de kilometri cronometrati in 7 speciale pentru Rally2 (piloti debutanti), Raliul Iasului se va desfasura vineri si sambata, cu un program deloc incarcat pentru concurenti. Vineri sunt programate 4 speciale, cate doua treceri pe Cioca Boca si Madarjac, in timp ce echipajele Rally2 vor parcurge doar doua treceri pe prima speciala. In cea de a doua zi, toate echipajele se vor duela in zonele Paun si Dobrovat.

„Motorsportul este destul de costisitor, mai ales pentru cei care abia acum au intrat în aceasta frumoasa familie. Cred ca este un gest absolut normal sa-i scutim de taxe de participare pe pilotii si copilotii care se afla la primul sezon sau poate la primul raliu din viata lor. Ne dorim sa-i atragem catre motorsport, nu sa-i îndepartam, si cred ca asa ar trebui sa faca toti organizatorii din campionatul national. Speram ca în anii urmatori, echipajele care au debutat la Cotnari Rally Iasi 2016 sa se bata pentru titlurile nationale si sa isi aminteasca unde au concurat pentru prima data”, a spus Dan Codreanu, manager al întrecerii de la Iasi.loading...

Adauga un comentariu