WoW!

Început de acnee – Greşeli de îngrijre a pielii care stimulează apariția coșurilor

Publicat: 16 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Început de acnee - Greşeli de îngrijre a pielii care stimulează apariția coșurilor
Începutul de acnee nu trebuie să aibă neapărat legătură cu perioada adolescenței sau cu cele 9 luni de sarcină. Coșurile apar din multe alte cauze. Descoperă-le în acest material

Perioada adolescenţei şi perioada de graviditate înseamnă, pentru femei, unele dezechilibre hormonale. Acestea duc, cel mai adesea, la apariţia coşurilor pe faţă, umeri şi spate. Atenţie însă, pentru că multe alte persoane suferă de acnee din cauze cu totul diferite. Dacă şi tu te confrunţi cu un început de acnee, deşi, în mod normal, nu ai dezechilibru hormonal, citeşte acest material.

Tenul nostru este supus prafului, razelor solare, bacteriilor şi nu numai. De aceea, este bine să te demachiezi în fiecare seară. Produsele de demachiere sunt special făcute pentru a înlătura nu doar machiajul de pe peşte zi, ci şi impurităţile. Şi totuşi, deşi ai o rutină zilnică de îngrijire, te confrunţi cu un început de acnee. Află din acest materiale alte posibile cauze.

1. Folosirea frecventă a hârtiei de eliminare a uleiului

Este normal ca pe pielea noastră să fie un strat subţire de ulei. Acesta protejează în fata impurităţilor din mediul extern. Dacă îl tot îndepărtezi, expui pielea şi favorizezi mărirea porilor, dar şi înfundarea lor cu mizerie. Drept consecinţă, apar coşurile şi punctele negre.

2. Extragerea forțată a punctelor negre, albe sau coşuri

Credem că mai inestetice sunt coşurile nestoarse decât petele ce rezulta din strângerea lor. Dacă este sau nu aşa, e o chestiune subiectivă. Cert este însă că, în momentul în care storci un coş, forţezi pielea şi laşi locul nu doar cu cicatrice, ci şi expus mizeriei din aer. Drept consecinţă, în acel loc se vor tot forma coşuri.

3. Prea multă exfoliere

Prin exfoliere înlăturăm celulele moarte, ceea ce este bine. Dacă însă exfolierea e făcută zilnic, atunci se înlătură şi uleiurile de pe ten. În loc să obţii o piele fină, rezulta piele uscată, care se va descuama în timp şi care va fi şi mai expusă formării coşurilor. Ideal este să faci exfolierea o dată pe săptămână, iar pe faţa să te speli de maxim două ori pe zi. Bineînţeles, dacă lucrezi într-un mediu plin de praf, e bine să cureţi tenul cu apa simplă de mai multe ori pe zi.

4. Laşi pielea să se usuce

Hidratează-ţi pielea, indiferent de vârsta pe care o ai. Pielea uscată duce la pori mai mari şi la mai multă mizerie acumulată în ei. Utilizează ulei de cocos. Este bun şi pentru corp, şi pentru fată. Evită, în schimb, cremele parfumate, pentru că au mult alcool, iar acesta deshidratează.

5. Utilizarea produselor care blochează porii

Nu îţi încarca tenul cu multe produse de machiaj. Nu faci decât să îţi blochezi porii, iar transpiraţia nu va mai ieşi. Îţi e suficient o cremă de hidratare, un fard şi o pudră. În plus, nu uita că utilizarea multor produse de machiaj presupune frecarea tenului cu discul de demachiere, lucru ce afectează pielea.

7. Mănânci alimente dăunătoare

Ca să nu ai un început de acnee, elimina din alimentaţie condimentele, prăjeala, alcoolul, produsele lactate şi cele cu zahăr rafinat. Ele declanşează tot felul de inflamaţii în organism, iar porii se măresc. De altfel, un plan alimentar te va salva şi de îngrăşare. Uite, dacă tot nu ştii ce regim să adopţi, încearcă dieta cardiologilor. Este, de fapt, un stil de viaţă, care te va învăţa cum să deprinzi obiceiurile sănătoase.

Adauga un comentariu