Scena artistica din Romania

Inceput de an la APOLLO111: ultimele reprezentatii semnate Radu Jude si spectacole noi

Publicat: 04 ian. 2017
3

Cel mai nou teatru din Bucuresti, Apollo111, deschide anul 2017 cu ultimele sase reprezentatii ale spectacolului „ALI: Frica mananca sufletul”, in regia lui Radu Jude. Liliana Ghita se intoarce pe scena din Bucuresti in rolul unei femei trecute de prima tinerete care se indragosteste de un imigrant marocan cu treizeci de ani mai tanar. Inceputul de an la Apollo111 este marcat si de a doua productie a teatrului, „Dupa Ploaie”, in regia lui Alexandru Maftei, si de un nou spectacol pentru copii: „Carina pe drumul spre casa”, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Dupa o serie de spectacole jucate cu sala plina in luna decembrie, „ALI: Frica mananca sufletul” isi incheie, in prima parte a lunii ianuarie, durata de viata pe scena teatrului care se afla in Palatul Universul. Pe langa Liliana Ghita, in rolurile principale din acest spectacol despre rasism si prejudecata joaca Kamara, Amir Shafizadeh, Adina Cristescu, Eduard Cirlan si Ilinca Harnut. Scenografia este semnata de Iuliana Vilsan, iar light designul de catre Tudor Lucaciu. Biletele se pot cumpara online sau de la casa de bilete a teatrului, zilnic intre orele 12:00 – 17:00.

Productiile Apollo111 se joaca doar timp de sase saptamani, iar fiecare stagiune are un alt director artistic, care propune o alta tema. Primul care isi asuma acest rol este actorul Bogdan Dumitrache, tema propusa fiind teatru-film.

Cel de-al doilea spectacol produs integral de Apollo111 va avea premiera in luna februarie. „Dupa Ploaie” va fi regizat de Alexandru Maftei, cunoscut publicului roman pentru filmele sale (Buna, ce faci?, Domnisoara Cristina), seriale (Cu un pas inainte, Lombarzilor 8) si teatru (Sase din 49). Textul este scris de spaniolul Sergi Belbel, iar scenografia e semnata de Vali Ighigheanu. Distributia va fi anuntata curand.

Si teatrul Apollo111 pentru Copii pregateste un nou spectacol. „Carina pe drumul spre casa”. Acesta spune povestea unei fetite care se pierde de parintii ei intr-unul dintre mall-urile bucurestene. Ajunsa singura pe strazile orasului, Carina trebuie sa gaseasca drumul spre casa. Un drum pe care il petrece alaturi de Margo – pisica orasului, cea care stie fiecare strada, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piata cu tarabe sau fara, fiecare statie de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experienta unica. Spectacolul este produs de 111 Film & Entertainment in parteneriat cu Apollo111 si regizat de Oana Rasuceanu. Din distributie fac parte Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu si Adina Stetcu, decorul si costumele sunt semnate de Anca Lazar, muzica de Petre Ancuta, iar ilustratia muzicala de Vasile Manta.

In continuare, in diminetile de weekend, copiii si parintii lor sunt invitati si pe Taramul din Globul Fermecat, in regia lui Iris Spiridon, cu o scenografie semnata Iuliana Vilsan. Povestea inspirata de Craiasa Zapezii a lui H. C. Andersen ii are in rolurile principale pe Ioana Marcoiu
Vlad Birzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie si Nicoleta Lefter.

Apollo111 a fost deschis in luna noiembrie 2016 in corpul B al Palatului Universul si, pe langa o sala de spectacol, are in componenta sa o sala de repetitii, agentia de casting E-Talent si un bar.

Adauga un comentariu