Secretele istoriei

Inceputul crestinarii, intemeierea regatelor nordice si sfarsitul vikingilor

Publicat: 03 feb. 2015
3

Epoca vikingilor a fost, pentru Scandinavia, epoca marilor schimbari religioase. Initial, vikinigii practicau ca religie o forma de paganism germanic, dar incepand cu secolul al X-lea, in Scandinavia a fost introdus crestinismul, o religie introdusa cu forta de catre regi. Primii vikingi care se convertesc la crestinism sunt cei stabiliti in nord-estul Frantei (in 911), apoi cei danezi (in 1000), norvegieni (in 1015) si in final cei suedezi (in 1100). In timpul si dupa aceasta perioada de crestinare se formeaza regatele nordice ale Danemarcei, Norvegiei si Suediei.

Vezi si Valhalla, paradisul razboinicilor vikingi

In anul 911, cand vikingii din nord-estul Frantei devin crestini, Rollo, un fost lider al unui trib danez, devenit nobil, intemeiaza Ducatul Normandiei. Vikingii, acum crestini, renunta la raidurile lor si devin colonisti, negustori si exploratori. De exemplu, norvegienii colonizeaza Insulele Feroe si Islanda, iar odata ajung pe coastele Groienlandei.

Vezi si Un cod secret folosit de vikingi a fost descifrat

In anul 1066, Wilhelm Cuceritorul, duce al Normandiei si urmas al lui Rollo, pregateste un mare atac impotriva Regatului Anglo-Saxon, pe care il cucereste si intemeiaza Regatul Angliei. Acest eveniment a marcat sfarsitul Epocii vikingilor si inceputul Epocii feudale.

Adauga un comentariu