News Flash:

Incertitudine la Fortus SA si Moldoplast SA

17 August 2005
770 Vizualizari | 0 Comentarii
•Soarta celor doua unitati iesene a fost discutata ieri la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) •Reprezentantii AVAS au descoperit o serie de nereguli in urma controalelor din urma cu doua saptamani la Fortus SA Iasi •Moldoplast SA va fi privatizata pana la sfarsitul anului •In cursa finala a ramas doar SC Euro Consulting SRL Iasi, in urma retragerii, pe data de 3 august, a SC International Import Export SRL Iasi

In mod separat, soarta Fortus SA Iasi si Moldoplast SA Iasi a fost discutata in cursul zilei de ieri la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului - AVAS Bucuresti. Conform informatiilor furnizate de liderul de sindicat de la SC Fortus SA, reprezentantii AVAS au acordat un ragaz de o saptamana celor de la SC Metal ExportImport SA, patronii fostului Combinat de Utilaj Greu, sa prezinte un plan de salvare a unitatii economice iesene. In caz contrar, AVAS va decide rezilierea contractului de privatizare. In acelasi timp, documentele ridicate in urma controlului realizat in urma cu doua saptamani au fost prezentate in cadrul sedintei de ieri. "Controlul AVAS nu a facut decat sa confirme anumite nereguli constatate de noi. Peste o saptamana, Metal va trebui sa prezinte un plan concret de salvare a Fortus", a afirmat ieri Dumitru Mihailiuc, liderul de sindicat. Pe de alta parte, reprezentantii AVAS au fost mai restrictivi, sustinand ca raportul este in stadiul de analiza. "Documentele preluate in urma actiunii de control efectuate de reprezentantii AVAS la SC Fortus SA Iasi se afla in analiza, urmand ca dupa finalizarea acesteia sa se intreprinda masurile contractuale si legale care se vor impune functie de situatia derularii clauzelor contractuale. Cumparatorul a realizat partial angajamentele investitionale asumate cu scadenta la data de 31.12.2004. Cumparatorul a achitat penalitatile datorate ca urmare a nerealizarii integrale a investitiilor aferente anului 2004, fiind in continuare obligat la executarea obligatiei investitionale restante. Scadenta celui de-al doilea an investitional se implineste la data de 31.12.2005", afirma reprezentantii AVAS in comunicatul emis redactiei in cursul zilei de ieri.

Cazul Moldoplast

Dupa mai bine de o luna de la deschiderea ofertelor privind privatizarea Moldoplast SA, salariatii si conducerea unitatii iesene de mase plastice au primit asigurari de la AVAS ca preluarea fabricii de catre un investitor va avea loc pana cel tarziu la sfarsitul acestui an. In cursa finala pentru cumpararea societati comerciale iesene a ramas doar SC Euro Consulting SRL Iasi, dupa ce pe 3 august cealalta contracandidata, SC International Import Export SRL Iasi, s-a retras din cursa. In acelasi timp, pe rolul Tribunalul Bucuresti exista un proces cu unul dintre fostii investitori de la SC Moldoplast SA Iasi, care sustine ca a fost scos din cursa in mod ilegal. In schimb, reprezentantii AVAS sustin ca acest lucru nu impiedica procesul de privatizare a fabricii iesene. "Inainte de deschiderea ofertelor celor doi investitori, acestora li s-a adus la cunostinta existenta unui litigiu intre AVAS si un ofertant de la o privatizare anterioara celei in curs de desfasurare. Ambele parti au fost de acord ca litigiul nu impiedica cu nimic procesul de privatizare, si ca urmare au continuat depunerea ofertelor. In data de 03.08.2005, unul dintre ofertanti a adus la cunostinta AVAS, in scris, decizia sa de a se retrage din negocierea organizata pentru privatizarea SC Moldoplast SA lasi, fara a specifica motivele pentru care ofertantul a luat aceasta hotarare", mai este mentionat in adresa AVAS.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012902 (s)