Sport

Incertitudinea persista la echipa de rugby a Politehnicii

Publicat: 20 iun. 2001
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:24158;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

„Nu vreau, dar ma mai gandesc”

•Nu este exclusa o revenire a antrenorului Constantin Verives pe banca tehnica •Referitor la demiterea sa, tehnicianul a afirmat ca nu este abuziva, dar ca trebuia o analiza mai profunda a situatiei

Tehnicianul Constantin Verives a afirmat ieri ca nu considera abuziva demiterea sa din functia de antrenor al echipei Politehnica Agro Romtelecom de catre sectia de rugby, singura retinere a sa fiind ca nu s-a analizat mai in profunzime situatia creata la echipa. „Eu consider ca mi-am facut datoria, iar locul 7 in campionat si calificarea in semifinalele Cupei Romaniei vorbesc de la sine de acest lucru. Sectia avea dreptul sa ma demita, deci consider ca nu a fost un abuz. Vreau doar sa spun ca era normal sa particip si eu la sedinta in care s-a hotarat punerea mea pe liber si trebuia sa se analizeze mai in amanunt situatia”, a declarat Constantin Verives.
In ceea ce priveste acuzele care i-au fost aduse in comunicatul de presa semnat de catre presedintele sectiei, Victor Codreanu, tehnicianul a afirmat ca „era si normal sa pregatesc in mod necorespunzator echipa, din moment ce nu se prezentau mai multi jucatori la antrenament, din diverse motive, fie din cauza accidentarilor, fie a studiilor. In plus, nu aveam nici un mod de constrangere pentru a-i tine la antrenament. Realitatea este foarte grea la echipa si de aceea il compatimesc pe acela care imi va lua locul. Eu am tras in numeroase randuri semnale de alarma ca sunt greutati si ca jucatorii sunt nemultumiti. Multi au parasit Iasul, iar altii doresc sa plece. Mie nu mi-a spus nimeni in fata ca este nemultumit, dar am simtit acest lucru in modul lor de a se antrena si la partidele oficiale. Nu mai aveau aceeasi tragere de inima ca la inceput. Daca nu se vor lua masuri rapide, riscam sa pierdem aceasta echipa care ne-a adus atatea si atatea satisfactii in ultima perioada”, a adaugat Verives.

Varianta CSS Unirea

Tehnicianul iesean a primit nu prea surprins vestea demiterii sale din functia de antrenor. „Era de asteptat intr-un fel. Oricum, eu raman in rugby si voi continua sa lupt pentru Iasi asa cum am facut-o in ultimii 20 de ani. Voi merge cu copiii de la CSS Unirea, indiferent ca doresc unii sau nu. Eu am un singur tel, acela de a-mi face datoria fata de rugby-ul din orasul nostru, indiferent la ce echipa voi activa. M-ar bucura sa nu plece jucatorii de la echipa de seniori, pentru ca va fi foarte greu sa se continue fara ei. Dar timp nu prea este, astfel incat ar trebui sa se stabileasca foarte repede situatia cu sponsorii, pana nu pleaca vreunul din jucatori. Din discutiile cu ei mi-au spus multi ca doresc sa plece, pentru ca nu pot trai cu 800.000 de lei cat este indemnizatia la Politehnica”, a precizat Verives. Referitor la o eventuala revenire a sa pe banca tehnica a echipei, tehnicianul a declarat ca are niste probleme de sanatate si familiale si ca, deocamdata, nu se gandeste la acest lucru. „Trebuie sa plec la Bucuresti in cateva zile, deci nu voi fi in Iasi vineri, cand este preconizata reunirea membrilor sectiei de rugby. Pot sa va spun, insa, ca nu este exclus sa revin pe banca, desi sunt foarte mici sanse. Deocamdata nu ma gandesc la acest lucru. Sincer sa spun, nu prea as mai dori sa antrenez echipa, pentru ca sunt greutati si se rezista foarte greu. Tin sa le multumesc baietilor pentru cum au luptat in campionat, in special in a doua parte, dar si membrilor sectiei de rugby pentru eforturile depuse pentru ca echipa sa termine campionatul in picioare, pe un loc onorabil. Stiu ca nu este foarte usor sa aduci bani la echipa”, a conchis Verives.

Presedintele Antohi a mediat „conflictul”

Daca antrenorul Constantin Verives nu a fost demis din functie cu mai multe luni in urma, acest lucru se datoreaza in cea mai mare parte presedintelui CS Politehnica, Leonida Antohi. „Eu nu am avut niciodata probleme sau conflicte cu nici un antrenor de la club. Din contra, am incercat pe cat posibil de fiecare data sa aplanez cate o disputa, daca a existat asa ceva. Stiu ca erau divergente intre membrii sectiei si antrenorul Verives, dar am incercat sa mediez situatia. In ceea ce priveste hotararea luata de sectie, aceea de a-l demite pe antrenor, nu comentez. De aceea am format o sectie, pentru ca ei sa se ocupe indeaproape de echipa si sa rezolve problemele care nu tin direct de mine. Eu spun doar ca declinul formatiei se datoreaza in primul rand situatiei financiare. Mai apoi, accidentarile si-au pus serios amprenta pe evolutia echipei, jucatorii tineri neputand face fata cu aceleasi rezultate celor mai experimentati. Ca nu am terminat pe locul 5, ci pe 7, se datoreaza greselilor echipei in trei meciuri cheie. Cele de acasa cu Remin Baia Mare si Farul si cel din deplasare cu CSM Kirschbaum Sibiu, in toate cele trei meciuri pierzand puncte importante, cand trebuia sa le castigam fara probleme”, a punctat presedintele Leonida Antohi.
Narcis POHOATA
Adauga un comentariu