Eveniment-Social

Inchisoare pe viata in cazul dublului asasinat din Frumoasa

Publicat: 26 feb. 2008
1

• Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi au cerut ieri in fata instantei de judecata ca Alexandru Stefan, tanarul de 23 de ani acuzat ca a pus la cale uciderea tatalui sau si a amantei acestuia, sa fie condamnat la inchisoare pe viata • Judecatorii l-au audiat pe Dumitru Stefan, bunicul baiatului acuzat de comiterea unui dublu asasinat, pentru a afla daca in momentul comiterii faptei Alexandru Stefan se afla in alt loc • Bunicul l-a ingropat si mai tare pe nepotul sau • A spus ca a stat la masa pe data de 25 decembrie 2005 cand, de fapt, crima a avut loc pe 20 decembrie

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi au cerut ieri in fata instantei de judecata ca Alexandru Stefan, tanarul de 23 de ani acuzat ca a pus la cale uciderea tatalui sau si a amantei acestuia, sa fie condamnat la inchisoare pe viata. Dupa aproximativ doi ani de zile de la comiterea dublului asasinat din cartierul Frumoasa, judecatorii au reusit ieri sa finalizeze acest dosar. Tot ieri a avut loc si ultima audiere din acest dosar. Magistratii l-au audiat ieri pe Dumitru Stefan, in varsta de 77 de ani, bunicul lui Alexandru Stefan. Acest martor a fost propus chiar de catre Alexandru Stefan pentru a demonstra ca in perioada in care a fost comisa crima, el se afla acasa alaturi de mama, sora si bunicul sau. Pentru a demonstra acest lucru, Alexandru Stefan a cerut la termenul anterior sa fie audiat bunicul sau.

Surprinzator, magistratii au acceptat aceasta audiere a bunicului. Era de asteptat ca Dumitru Stefan sa sustina varianta nepotului sau, mai ales ca urmare a faptului ca ar fi putut participa la impartirea averii ramase. Numai ca ieri, batranul a dat instantei de judecata cu totul alte date decat cele care apar in dosar. „Eu imi vizitam destul de des nepotii si pe data de 25 decembrie, intre orele 14.00 – 16.30, am luat masa cu Alexandru, Claudia si nora mea la domiciliul acesteia. Am aflat despre crima la doua zile, adica pe data de 27, de la nora mea care m-a telefonat si mi-a spus asta”, a declarat Dumitru Stefan. Astfel, declaratia acestuia il ingroapa si mai mult pe Alexandru Stefan, pentru ca data crimei este 20 decembrie 2005 si nu 25 decembrie. Peste toate acestea, batranul a incheiat categoric, dupa care a iesit din sala de judecata. „Nu stiu daca data la care am luat masa cu el este aceeasi cu data in care s-a produs omorul”, a spus acesta. Aceasta afirmatie lasa in ceata si mai mult varianta lui Alexandru Stefan, prin care sustine ca nu a participat la comiterea crimei. Dupa audierea batranului, atat procurorul cat si avocatul Vioricai Filip, mama femeii ucise, au sustinut ca baiatul sa fie condamnat la inchisoare pe viata. „Alexandru Stefan trebuie condamnat la inchisoare pe viata pentru ca fapta a fost comisa cu o cruzime iesita din comun si cu premeditare. Victimele refuzau sa moara”, a spus avocata familiei Filip. „Clientul meu nu este vinovat, iar cruzimea nu poate fi dovedita in nici un fel. Nu poate fi probat nimic din toate acuzatiile aduse. Nu avea cum sa puna mana pe avere pentru ca el avea doar o cota din aceasta, respectiv jumatate”, a spus Vasile Silistra, avocatul lui Alexandru Stefan. Trebuie mentionat ca pe tot parcursul acestui proces, baiatul a spus ca nu este vinovat si ca cei care au comis dublul asasinat sunt Constantin Lupescu si Paul Holban, doi tineri care munceau in apartamentul lui Ioan Stefan, barbatul ucis.

Comentarii
  • da bun si daca este stefan alexandru vinovat dece sau gasit urmele de cat de la ceilalti 2 si nu si de la stefan?oricum la inceput ceilalti 2 adica paul si constantin au facut declaratii diferite,si apoi au ajuns la un acord comun si au declarat la fel,mie mi-se pare ceva necurat la mijloc,pt ca daca era asa trebuia de la inceput sa declare la fel,ce sa zic cam asta e parerea mea….

Adauga un comentariu