Eveniment-Social

Inchisoare pentru trafic cu mercur

Publicat: 10 feb. 2000
1

Constantin Cretu (41 de ani) si Stefan Avram (43 de ani) au fost judecati de Tribunalul Iasi, acuzati de comiterea infractiunii de trafic de substante interzise. Conform acuzarii, cei doi au incercat sa vanda aproximativ patru kilograme de mercur, pe care il procurasera din diverse locuri.

In vara anului 1998, Constantin Cretu a facut rost de 2,7 kilograme de mercur de la o fabrica de conductori si emailuri din Zalau, iar Stefan Avram a cumparat 1,7 kilograme din aceeasi substanta de la un rus din bazarul iesean. Cei doi s-au cunoscut intamplator, iar cand au trecut la confidente referitoare la detinerea de mercur, au hotarat sa vanda impreuna intreaga cantitate.

Stefan Avram a gasit la Vaslui un individ dispus sa cumpere mercurul, astfel incat a facut rost de o masina si a plecat sa i-l duca. Ghinionul traficantilor a fost ca, la iesirea din Iasi, autoturismul a fost oprit pentru un control de rutina de un echipaj al politiei, care a gasit asupra lui Avram cele doua flacoane cu substanta toxica. Trimisi in judecata, Constantin Cretu si Stefan Avram au recunoscut faptele comise, dupa analizarea probelor din dosar Tribunalul condamnandu-i la un an si doua luni, respectiv un an inchisoare.

Adauga un comentariu