Eveniment-Social

Incident dramatic petrecut in Gradina Botanica. Un barbat este in stare grava la spital

Publicat: 08 apr. 2015
1

@ Scene de groaza petrecute, saptamana trecuta, in Gradina Botanica Anastasie Fatu din Iasi @ Un barbat a ajuns, de urgenta, la spital @ Totul a plecat de la o situatie incendiara @ Acesta este la un pas sa nu-si mai poata folosi un organ important al corpului @ Autoritatile abilitate au demarat o ancheta de amploare in acest caz

La finalul saptamanii trecute (vineri, 3 aprilie 2015), angajatii din Gradina Botanica Anastasie Fatu din Iasi, aflata in administrarea si proprietatea Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) au fost martorii unor scene teribile. Ca urmare a unei furtuni au fost afectate serele institutiei.

„Pentru ca a fost furtuna, in acea vineri au fost chemati de acasa o serie de angajati ai Gradinii Botanice. Au fost sparte foarte multe geamuri si a fost nevoie sa se remedieze intreaga stare de fapt. Unul dintre angajati a suferit un accident foarte grav… Lui i-a intrat o bucata de metal intr-un ochi. A fost dus rapid la Spiridon, unde a si fost operat. Din ce stiu eu, starea lui e foarte grea si sensibila. Am vazut ca a inceput si o ancheta, inclusiv cu cei de la Protectia Muncii de la noi din institutie dar si cu organele competente. Vom vedea ceea ce se va intampla”, a povestit un angajat al Gradinii Botanice. Medicii din cadrul Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul Sfantul Spiridon sunt extrem de rezervati in legatura cu starea pacientului. Exista, insa, posibilitatea ca acesta sa-si piarda vederea la organul afectat.

„Pacientul a ajuns cu un corp metalic intr-un ochi. Acesta a fost operat in regim de urgenta insa, la acest moment, nu se pot pronunta cu privire daca acesta va mai putea vedea cu acest ochi”, au transmis medicii oftalmologi de la Spiridon.

Mai departe, reprezentantii Universitatii Cuza, interpelati de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI), au precizat faptul ca intreg cazul a fost monitorizat cu cea mai mare atentie si seriozitate. De asemenea, acestia au o legatura permanenta cu barbatul. Tocmai din aceasta perspectiva, autoritatile abilitate au fost informate din timp si au demarat o ancheta de amploare in acest caz. „Conducerea Gradinii Botanice este în permanent contact cu victima accidentului. La Universitatea Alexandru Ioan Cuza s-au declansat imediat toate procedurile legale conform Legii 319 din 2006 privind protectia si securitatea muncii. Mai precis, accidentul a fost raportat catre Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi si catre Casa Judeteana de Pensii Iasi. In plus, Serviciul Intern de Prevenire si Protectie de la Universitatea Cuza realizeaza, în prezent, o cercetare interna”, au precizat oficialii UAIC. 

Citeste si: Expozitie incredibila la Gradina Botanica Iasi – GALERIE FOTO

Citeste si: Moment surpriza pentru domnisoare si doamne, in Gradina Botanica din Iasi

Citeste si: Barbat spanzurat de un copac in Gradina Botanica. A lasat mesaje familiei
Adauga un comentariu