Actualitate

Incident în Bucureşti. Un angajat RA-APPS a murit în timpul programului de muncă

Publicat: 17 aug. 2022
Incident în Bucureşti. Un angajat RA-APPS a murit în timpul programului de muncă
Un bărbat de 56 de ani, angajat al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului de Stat (RAPPS) a fost găsit mort, în instituție

Miercuri, 17 august 2022, un bărbat în vârstă de 56 de ani, angajat al RA-APPS (Regiei Autonome Administrația Patrimoniului de Stat) a fost găsit mort, în incinta instituție, în timpul programului de muncă.

A fost demarată o anchetă, însă cazul nu este unul cu suspiciuni de moarte violentă.

Un angajat RA-APPS a murit astăzi, în incinta instituției

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a municipiului București – Secția 2 Poliție au fost sesizați astăzi, 17 august 2022, prin apel la numărul unic de urgență 112 despre faptul că într-o cameră tehnică din incinta unei instituții din Sectorul 1 a fost descoperit un bărbat, în vârstă de 56 ani, fără semne vitale.

Surse din cadrul anchetei au transmis că angajatul RA-APPS a fost găsit la etajul opt al Casei Presei, informează Mediafax.

La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de prim ajutor, dar și polițiști din cadrul secției.

În ciuda eforturilor depuse de personalul medical, a fost declarat decesul bărbatului.

Pentru stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

Potrivit unor surse,  cel mai probabil decesul angajatului Regiei Autonome Administrația Patrimoniului de Stat ar fi survenit în urma unui stop cardiac.

Trupul bărbatului va fi transportat la Institutul Național de Medicină Legală pentru necropsie.

Traian Băsescu, dat afară din vila RA-APPS

Vă aducem aminte că Regia Autonomă Administrația Patrimoniului de Stat a mai fost în atenţia presei după ce a apelat în instanţă pentru a-l da afară din vila pe Traian Băsescu, fostul preşedinte al României.

Decizia RA-APPS a fost luată după ce Traian Băsescu nu a evacuat locuinţa de protocol pe data de 1 iunie.

Fostul şef de la Cotroceni a trebuit să se mute după ce a fost declarat colaborator al Securităţii.

”Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează. În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare”, se arată în precizarea RA-APPS de la acel moment.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a colaborat cu securitatea. ÎCCJ a luat decizia în data de 23 martie 2022. Fostul președinte și-a pierdut toate privilegile pe care le avea în calitate de demnitar al României.

„Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de preşedinte al României ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnat definitiv, ori s-a constatat că a avut calitatea de colaborator al securităţii (art. 2, lit. b, teza ultimă din OUG nr.24/2008), sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum”, prevede legea adoptată tacit de Senat.

Reamintim faptul că de la începutul procesului, fostul președinte al României a negat cu vehemență că ar fi colaborat cu Securitatea de dinainte de 1989. Datele din anchetă arătau faptul că fostul președinte avea numele conspirativ ”Petrov” și că acesta oferea informații despre angajați dar și despre colegii de cameră.

Din nefericire, astăzi, 17 august 2022, un angajat al RA-APPS a murit, în timpul programului de muncă.
Comentarii
Adauga un comentariu