National

INCIDENT in poligon. Doi militari au fost RANITI in timpul unei trageri. Unul este in COMA

Publicat: 10 oct. 2013
1

Doi militari aflati intr-un tanc au fost raniti, miercuri seara, intr-un poligon de tragere din localitatea sibiana Cartisoara in timp ce faceau manevre, primele informatii indicand ca acestia ar fi folosit munitie reala.

Trei ambulante s-au deplasat la locul incidentului, dupa un apel primit la numarul de urgenta 112. Doi militari aflati in poligonul de tragere din localitatea sibiana Cartisoara ar fi fost raniti de schije in timpul unor manevre.

Primele date arata ca cei doi militari ar fi fost raniti cu munitie reala, potrivit romaniatv.net.

Unul dintre militarii raniti a suferit un traumatism cranian cu plaga penetranta si este in coma, fiind transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Targu Mures. Celalalt militar a suferit un traumatism cranio-cerebral si o leziune la gamba dreapta, dar este constient; el a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Judetean Sibiu.

Initial, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Sibiu, Ovidiu Luca, a declarat ca din informatiile pe care le detine pana la aceasta ora viata niciunuia dintre cei doi soldati nu este pusa in pericol.

„Exista doua victime in urma unui eveniment care a avut loc in poligon. Am inteles ca unul dintre ei are rani superficiale, escoriatii si arsuri fara probleme, cel de-al doilea fiind ranit putin mai grav. Nici in cazul celui de-al doilea, din cate am inteles pana acum dupa comunicarea colegilor, la telefon, nu se pune problema ca viata acestuia sa fie pusa in pericol”, a spus Ovidiu Luca.

Potrivit sursei citate, spre locul accidentului s-au deplasat o ambulanta de la Serviciul Judetean de Ambulanta Sibiu, una de la Spitalul Militar din Sibiu si un echipaj SMURD.

Luca a mai spus ca ranitii ar putea fi transportati fie la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, fie la Urgenta Spitalului Militar.

Adauga un comentariu